"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Stiai ca daca folosesti un cartof, poti sa iti luminezi camera timp de o luna?

PUBLICITATE

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand cartofii sunt gatiti timp de 8 minute, se pot transforma in baterie care sa produca de 10 ori mai multa energie decat energia pura!

PUBLICITATE

cartoful iti poate lumina camera o luna

PUBLICITATE

Profesorul de stiinta si de agricultura, Haim Rabinovitch, si echipa sa, au descoperit ca folosirea feliilor de cartofi, puse intre un catod din cupru si un anod din zinc, care sunt conectate cu un fir, poate lumina camera, prin folosirea unor lumini LED, pana la 40 de zile.

PUBLICITATE

S-a aratat ca aceste plante, cartofii, pot da electricitate electronicelor personale in schimbul unor costuri de 1/ 10 in raport cu cele ale bateriilor obsinuite, AA.

PUBLICITATE

– Cartofii pot fi cultivati aproape peste tot, inclusiv in zonele tropicale si subtropicale.

– Ei reprezinta cea mai populara planta recoltata, din lume.

PUBLICITATE

Pana acum, cartoful nu era o sursa de energie. Insa oamenii de stiinta au constatat faptul ca el ajuta la alimentarea energiei, actionand ca o punte intre metale. Cartoful permite electronilor sa se plimbe prin fir, creand electricitate.

PUBLICITATE

Datorita tesutului sau, bogat in amidon, cartoful poate fi conservat pentru o perioada indelungata, fara a atrage insectele.


PUBLICITATE

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor
pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care
duce la o eliberare spirituala completa. Sursa: myhealthylifeguide. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand
trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau
Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]