"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Orice gospodar stie ca unele legume necesita pastrarea in frigider, altele la temperatura ambianta sau in locuri uscate si aerisite.

Poate ca este oportun sa adaug ceva in plus cu privire la mentinerea verdeturilor si a zarzavaturilor proaspete pentru o perioada mai lunga de timp.

Cum procedam:

asa pastrezi legumele proaspete mai mult

Verdeturile

Vor ramane proaspete mai mult timp daca le spalati si le infasurati in prosoape de hartie sau intr-un prosop curat de sters vase. Le puneti apoi in frigider intr-un recipient sau intr-o punga din plastic sigilata. Metoda este recomandata si pentru salata verde, gulii, spanac.

PUBLICITATE

Pentru a castiga timp, ocupati-va imediat ce au fost cumparate. Chiar daca au fost prespalate, clatiti-le bine!

Sparanghelul

Pentru ca tulpinele sa nu se deshidrateze, infasurati-le in prosoape de hartie umede sau puneti-le intr-un bol/pahar cu apa rece.

Bostanelul si radacinoasele

Bostanelul si radacinoasele nu trebuie conservate la frigider, ci in locuri aerisite, uscate, intunecoase (intr-o camara sau beci). La fel usturoiul, cartofii, ceapa, cartofii dulci, ignamele, dovleceii, napii.

Tomatele

Ca sa fie cat mai savuroase, le vom pastra la temperatura camerei, departe de lumina soarelui. Procedand asa, se vor coace uniform, dupa care putem sa le bagam la frigider.
Se subintelege ca durata de pastrare in stare proaspata a legumelor difera pentru fiecare tip. Pot fi consumate tinind cont si de instructiunile de pe eticheta lor.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE