"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Zilele frumoase au sosit. Este timpul sa iesiti la iarba verde, sa scoateti gratarul ca sa va rasfatati cu suculente si gustoase fripturi.

 

Numai ca aveti o problema cu gratarul. L-ati uitat necuratat si acum este plin de grasime si de negreala.

 

Iata mai jos cum va usurati munca!

 

cum trebuie curatat gratarul

 

 

Sa stiti ca nu-i chiar asa de simplu sa-l curatati asa cum faceti cu o farfurie. Unii va recomanda sa-l puneti direct pe flacara de la carbune. Nu este o modalitate de dezinfectare, ci mai degraba de acumulare de mangal pe el. Si cum produsul acesta industrial dauneaza sanatatii, va imaginati consecintele.

 

Asa ca va propunem cateva solutii simple de curatare eficienta a unui gratar:

 

Ceapa

 

Frecati gratarul cat este inca in stare calda cu o ceapa si veti reusi sa indepartati usor rezidurile de grasimi si funinginea de pe suprafata lui.

 

Ceapa este o solutie simpla si ecologica in acelasi timp, inlocuitoare a produselor chimice inutile, cu conditia sa agreati mirosul legumei.

PUBLICITATE

 

Ca sa obtineti rezultatele dorite, incalziti mai intai gratarul (daca s-a racit dupa o sesiune de preparare a fripturii), pentru a arde toate resturile de grasimi si de alimente. Taiati ceapa in doua, infigeti furculita si frecati bine spitele gratarului.

 

Hartia

 

O alta metoda o constituie folia de aluminiu facuta ghemotoc. Este ca un abraziv folosit pentru o curatare perfecta.
Eu intrebuintez hartia de ziar. Strange murdaria si absoarbe grasimile. Apoi, pun gratarul pe foc pentru dezinfectare.

 

Nisipul

 

Imi amintesc de bunica de la tara cand freca oalele murdare cu nisip. Poate ca este bun si pentru gratar, daca va aflati in vacanta, la plaja. Incercati!

 

Tehnologia in serviciul gratarului

 

Doriti o curatare profesionala. Puneti atunci gratarul in cuptor cu functia de curatare pirolitica sau catalitica. Sa o faceti dupa fiecare “gratareala”, nu-i tocmai simplu, insa, din cand in cand, este cea mai buna metoda.

 

Sa aveti chef de un gratar in aer liber va doresc!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE