"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 + 18 =

2 × four =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Eu una va marturisesc ca dupa ce am descoperit ceea ce poate face acest aliment in stomac, nu-l voi mai consuma niciodata!

 

“Recunosc ca-mi place gustul afumat al carnii preparate sub forma de sunca de tara, bacon, pastrama etc., probabil si pentru faptul ca de mic copil am fost obisnuita cu aceste genuri de alimente.”

 

 

“Pana cand am aflat ca daca voi continua sa consum cel putin 50 de grame pe zi de carne afumata, adica echivalentul a doua felii de bacon, as putea sa incep sa-mi fac griji, fiindca stomacul meu va dezvolta un cancer de toata frumusetea”.

 

“Nelinistea mi-a provocat-o raportul publicat recent de Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului (WCRF), realizat pe baza a 89 de studii cu caracter international, ce au avut in atentie aproximativ 17 milioane de adulti si aproape 7.000 de cazuri de cancer de stomac”.

 

“Raportul de care fac vorbire este cea mai riguroasa si sistematica analiza din domeniul cercetarii stiintifice, disponibila in prezent, cu privire la dieta, greutate, activitate fizica si cancer de stomac.”

 

“In acelasi timp, este pentru prima data cand concluziile expertilor, detinatori de probe forte, arata cu degetul spre toate tipurile de carne afumata (jambon, bacon, salam, pastrama si carnati)”.

 

Pentru profesorul Michael Leitzmann, unul dintre principalii experti ai raportului, aceste rezultate sunt “revolutionare”.

 

“Speram ca vor ajuta oamenii sa inteleaga mai bine ceea ce creste riscul de cancer, astfel incat sa sa poata lua cele mai bune decizii in modul lor de viata”.

 

– Dr Rachel Thompson de la WCR –

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.