"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu – Consultant Nutritie

Sursele de proteine alese de majoritatea oamenilor sunt carnea, oualele si produsele lactate.

Cercetarile au demonstrat insa ca proteina provenind din produsele de origine animala este toxica pentru organismul uman. Atunci cand este absorbita prin peretii intestinali, poate provoca acidoza, afectand raspunsul imunitar (prin depunerea de mucus) si va favoriza dezvoltarea parazitilor.

Iata principalele motive pentru care trebuie sa evitam dietele bogate in proteine de origine animala:

ce se intampla atunci cand mananci carne

• Structura proteinica nu poate fi utilizata ca atare de organism, ea trebuie sa fie mai intai descompusa in elemente simple – aminoacizii. Acest proces consuma multa energie, in loc sa o genereze. In cantitati mari, proteina va priva organismul de calciu şi de alti electroliti.

• Digestia si metabolismul proteinelor duc la formarea acidului uric, care provoaca guta, acidului fosforic si acidului sulfuric, cu o actiune iritanta si inflamatoare asupra tesuturilor, provocand chiar degradarea si moartea acestora. Stimuleaza raspunsul nervos.

• Proteinele sunt blocuri de constructie si agenti de transport. Descompuse pana la aminoacizi, functia principala pe care o indeplinesc este cresterea si regenerarea tesuturilor. In afara oxigenului, zaharurile simple reprezinta principalul combustibil de care are nevoie organismul. Atunci cand ne dorim sa slabim arzand proteine pe post de combustibili, aceasta activitate va genera descompunerea grasimilor, dar mai provoaca si degradarea tesuturilor. In acest fel blocurile de constructie se ard , in loc sa utilizeze organismul combustibilul adecvat, se distrug tesutul hepatic, tesuturile pancreatic si renal. Acesta este pericolul celebrelor “cure de slabire” cu alimente bogate in proteina animala.

• O alimentatie bogata in proteine va obliga ficatul sa produca mari cantitaţi de colesterol (pentru a se “apara”), se formeaza astfel placi in intregul organism (ateroame), dar mai ales la nivelul sistemului vascular, al ficatului si rinichilor. Va fi initiat procesul de formare a calculozei la nivelul ficatului si al colecistului (asa numitele “pietre la bila”).

PUBLICITATE

• Proteinele animale putrezesc in interiorul organismului, imprimand corpului un miros specific si se formeaza o adevarata “hazna” incarcata de toxine, care se acumuleaza in intestine şi tesuturile organismului, care, nu numai ca formeaza un mediu de cultura propice pentru paraziti, dar aciditatea va produce inflamatie care blocheaza respiratia celulara, conducand, inevitabil, la moartea celulelor.

• Cresterea animalelor, ca resursa alimentara, a

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE