"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

 

S-ar putea sa fii surprins sa afli ca pasta de dinti este incarcata cu ingrediente toxice care nu sunt necesare.

 

Acesta este motivul pentru care pe eticheta sta scris ca pasta de dinti nu trebuie inghitita. Exista chiar si un numar de telefon al centrului pentru intoxicatii la care poti apela in cazul in care inghiti in mod accidental pasta de dinti.

 

Multe dintre medicamentele de astazi se administreaza pe cale sublinguala, adica trebuie tinute sub limba pentru a se dizolva. Care este motivul, te-ntrebi? Deoarece astfel se absorb in sange mult mai repede.

 

Majoritatea oamenilor nu cunosc acest lucru si nu-si dau seama cat de daunatoare poate fi pasta de dinti obisnuita din comert.Iata lista toxinelor din pasta de dinti….

 

prepara-ti propria pasta de dinti

 

 

1. Polietilen glicol este utilizat la fabricarea pastei de dinti conventionale. Este, de asemenea, un material plastic comercial folosit la ambalarea multor produse de uz frecvent.

PUBLICITATE

 

2. Producatorii de pasta de dinti adauga triclosan in compozitia produsului pentru proprietatile sale antifungice si antibacteriene. De asemenea, triclosanul este folosit la producerea de pesticide si este considerat un pericol pentru anumite specii acvatice.

 

S-a demonstrat ca aceasta substanta stimuleaza aparitia si progresia cancerului de san, precum si ca afecteaza tonusul muschilor scheletici si cardiaci in studiile clinice.

 

3. Apa este adesea fluorurata, si aproape toate pastele de dinti din comert contin aceasta neurotoxina. Cele mai multe substante chimice nu reusesc sa penetreze bariera hemato-encefalica, dar fluorura se numara printre acele substante care au aceasta capacitate.

 

Se crede ca apa fluorurata este un factor cauzator de cancer, iar expunerea prelungita la aceasta substanta poate provoca daune fiziologice substantiale, in special la nivelul sistemului nervos. Aceasta poate afecta, de asemenea, circulatia sangelui in tractul digestiv si poate provoca leziuni celulare hepatice si la nivelul mucoasei bucale.

 

4. Lauril sulfatul de sodiu este catalogat ca fiind un agent activ de suprafata, fiind folosit pe post de detergent si emulgator. Intra adeseori in compozitia sampoanelor si a produselor pentru igiena corporala zilnica. S-a dovedit ca aceasta substanta favorizeaza progresia cancerului, in special a cancerului de colon.

 

5. Sorbitolul este un alcool din zahar, de obicei folosit ca inlocuitor al zaharului in majoritatea pastelor de dinti conventionale. Ingerarea acestei substante poate provoca indigestie, flatulenta, balonare, greaţa, si diaree

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE