"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Sa mergi la stomatolog nu-i deloc o placere. Adultii ori copiii, mai ales, simt o frica de nestapanit (frica albastra), cand trebuie sa treaca pragul cabinetului unui dentist.

Iata ca o clinica stomatologica pediatrica din Chicago a descoperit o metoda revolutionara de a linisti pacientii tineri.A angajat cel mai bun asistent!

primul asistent caine

Sa nu ganditi ca o fata (asa cum se obisnuieste) a semnat contractul de munca cu firma respectiva. Nicidecum!

Loc al fricii si stresului, Cabinetul stomatologic din Northbrook a gasit solutia ideala, cand l-a ales pe Jojo, un adorabil Golden Retriever (rasa recunoscuta pentru inteligenta, vigilenta si sensibilitate), cu misiunea de a sari in ajutorul pacientilor stresati, doar prin prezenta sa calda.

“In multe cazuri, cei care vin la dentist ar avea nevoie de un sedativ, pentru a se relaxa”, a declarat Veronica Renteria, unui site dedicat dragostei pentru animale. “Dar cand Jojo vine aproape de ei si se aseaza pe scaunele lor, pacientii sunt asigurati ca nu li se se va intampla nimic”.

PUBLICITATE

In plus, cainele asistent este foarte util intregului personal. Medicii pot sa-si faca si ei mai bine treaba.

Cu labele prietenoase si moi cu ochii sai blanzi, asa cum se poate vedea in imagini, este lesne de inteles ca niciun fel de reticenta nu vor mai manifesta copiii cand va fi nevoie sa ajunga la stomatologul lor.

Cainelui ii place mult sa se apropie de ei, este bine instruit, stie exact ce are de facut. Prezenta lui da siguranta intregului cabinet.

Capabili sa linisteasca pacientii stresati, sa rezolve hipertensiunea si alte probleme de sanatate, cainii au patruns de mult timp in comunitatea medicala.

Dar la un dentist, putem vorbi de o premiera.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE