"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articole de Petrut

Oregano este o planta puternica ce detine proprietati vindecatoare unice, iar uleiul de oregano este antibioticul suprem. Uleiul de oregano este de departe cel mai puternic ulei vegetal din lume!

Stiai ca oregano contine de opt ori mai multi antioxidanti decat merele si de trei ori mai multi decat coacazele? Antioxidantii sunt acele substante vitale care ne protejeaza corpul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Acestia intaresc in mod natural sistemul imunitar.

uleiul de oregano este un antibiotic eficient

Uleiul de oregano se foloseste in scopuri terapeutice inca din antichitate. In greaca, cuvantul oregano se traduce ca „incantarea muntilor”, iar vechii greci au fost prima civilizatie care au folosit oregano-ul in medicina pentru calmarea durerilor si a inflamatiei, cunoscand inca de pe atunci efectele sale antivirale, antibacteriene, antiseptice si antifungice. 

PUBLICITATE

Oregano era principalul remediu antibacterian prescris de Hipocrate. In vechime, frunzele de oregano se foloseau si pentru vindecarea bolilor respiratorii si ale sistemului digestiv.

Uleiul de oregano este antibioticul suprem

Uleiul esential de oregano este o excelenta sursa de minerale. Acesta contine calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu, cupru, bor, mangan, vitaminele C, A (beta-caroten) si niacina.

Uleiul de oregano contine patru grupuri de chimicale cu proprietati vindecatoare diferite:

– Fenoli, inclusiv carvacrol si timol. Aceste substante au efecte antiseptice si antioxidante. 

/>

– Terpeni, inclusiv pinen si terpinen. Acestea poseda proprietati antiseptice, antivirale, antiinflamatorii si anestezice. 

– Linaloolul si borneolul sunt doi alcooli cu catena lunga din componenta uleiului de oregano, substante cu proprietati antivirale si antiseptice. 

– Esterii includ acetatul de linalil si acetatul de geranil, si detin proprietati antifungice.

– Desi toti acesti compusi au efecte vindecatoare, compusul cel mai valoros din alcatuirea uleiului de oregano este carvacrolul. Potrivit cercetarilor in domeniu, carvacrolul este unul dintre cele mai eficiente antibiotice cunoscute de stiinta.


Nu toate sortimentele de ulei de oregano sunt la fel

Uleiul de oregano extras din speciile mediteraneene salbatice ale plantei trebuie sa aiba ca sursa fie soiul origanum vulgare, fie timus capitatus, care cresc mai ales in Grecia si in Spania. Este ideal ca uleiul de oregano pe care il cumperi sa fie derivat din aceste doua soiuri, si sa aiba o concentratie de carvacrol de peste 70%. Uleiul esential de oregano nu creeaza rezistenta la antibiotice si nu are efectele secundare

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE