"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

„ Lumea spune ca suntem ceea ce mancam. Eu spun ca suntem ceea ce bem” , afirma savantul roman Henri Coanda.

 

Apei i-a fost data puterea pentru a coordona corpul omenesc. Cu totii stim ca “suntem 70% apa”

 

Putem supravietui timp de 90 de zile fara hrana, dar maxim de 72 ore fara apa.

 

cand facem dus absorbim clor

 

 

Se recomanda consumul a cel putin 30 ml apa pentru fiecare kg din masa corpului pe zi, in condiţii normale, dar se poate ajunge pana la 50 ml, in functie de clima, activitate, regim alimentar şi starea de sanatate. Este sanatos sa incepem ziua consumand 2-3 pahare de apa pe stomacul gol, care sa “spele” tractul digestiv şi sa rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.

 

Cafeaua, ceaiul, sucurile, alcoolul, supele, apa carbogazoasa etc. nu se iau in calcul atunci cand stabilim consumul de apa. Aceste lichide deshidrateaza corpul şi cauzeaza o pierdere a rezervelor proprii de apa ale organismului.

PUBLICITATE

 

Auzim in jurul nostru ca anumite ape sunt bogate in saruri minerale. Dar despre ce saruri este vorba: organice sau anorganice?

 

Sa ne imaginam ca am naufragiat pe o insula pustie, unde nu creste nimic si suferim de foame. Pamantul contine elemente chimice – saruri anorganice, dar organismul nostru nu le poate asimila suficient pentru a ne mentine in viata. Atunci cand analizele arata o anemie – lipsa de fier, nu se recomanda consumul de…obiecte care contin fier, ci de alimente bogate in fier de natura organica. Oamenii nu au aceeasi “chimie” ca si plantele.

 

Numai plantele pot transforma o substanta anorganica in una organica.

 

Substantele anorganice din apa produc daune organismului, singurii solventi naturali de care avem nevoie pentru toate procesele chimice care au loc in interior sunt hidrogenul si oxigenul.. Chiar si apa din surse “pure”, precum cea de izvor contine substante toxice, incompatibile cu organismul uman. Sa amintim de carbonatul de calciu (prezent pe etichete ca si calciu), care in stare anorganica este calcar sau creta si este insolubil in apa.

 

Organismul asimileaza un procent foarte mic si are o capacitate limitata de a-l elimina, iar calcarul ramas se depune pe articulatii sau se tranforma in pietre la rinichi. O sursa naturala/organica de carbonat de calciu o constituie coralii, iar o alta metoda folosita pentru purificarea apei este adaosul de pliculete cu pulbere de corali, ce contin 76 de minerale de natura organica.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE