"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 4 =

20 + twenty =

Un articol de Maya

Obisnuiam sa iau ibuprofen ca si cum asta trebuia sa fac atunci cand aveam dureri.

In trecut, m-am confruntat cu dureri cronice de cap. La 26 de ani, aceste dureri devenisera atat de frecvente, incat se transformasera, practic, intr-o durere de cap constanta. Timp de 4 ani si jumatate, m-am confruntat cu durerea de cap in fiecare minut al vietii mele ( si nu glumesc).

Obisnuim sa iau ibuprofen pentru a trata durerea, de mai multe ori pe zi, depasind deseori cantitatea recomandata. Nici macar nu ameliora durerea, desi de fiecare data speram la un miracol.

turmericul trateaza durerea

 


Nu mi s-a spus niciodata ca ibuprofenul sau alte medicamente similare pot dauna sanatatii. Avand in vedere ca eram sportiva a colegiului unde studiam, in randul colegilor de echipa consumul ibuprofenului era ceva obisnuit pentru tratarea ranilor si durerilor minore. Prietenul meu il consuma pentru durerea lombara. Toate site-urile si toti medicii il recomandau. M-am gandit ca era solutia pe care trebuia sa o aplic si eu. Mi-a trecut prin minte ca era vina mea faptul ca nu isi facea efectul.

Se pare insa ca ibuprofenul dauneaza sanatatii si ca exista alte metode naturale, care sunt mult mai eficiente, si care pot trata durerile si inflamatiile.

Lancet a aratat ca ibuprofenul este la fel de toxic pentru inima ca Vioxx, un medicament antiinflamator interzis, care a cauzat moartea a mii de persoane, din pricina bolilor cardiovasculare.

Nu am mai consumat ibuprofen sau alte medicamente similare de 3 ani. Traiesc fara dureri, cu ajutorul remediilor naturiste. Te invit si pe tine sa faci la fel.

Turmericul este una dintre armele mele secrete impotriva inflamatiilor vizibile si silentioase.

Turmericul este cunoscut drept remediu naturist impotriva durerii, de secole. Condimentul s-a dovedit a fi superior, fara a avea efecte adverse serioase. De fapt, substanta polifenol din turmeric se pare ca ar avea peste 600 de beneficii pentru sanatate.

Conform unui studiu medical publicat in jurnalul Alternative and Complementary Medicine, turmericul este o alternativa sanatoasa pentru ibuprofen, in tratarea osteoartritei.

Studiul a fost realizat pe 109 pacienti care sufereau de osteoartrita la genunchi. Printr-o selectie oarecare, unii pacienti au primit 800 de mg de ibuprofen, in timp ce altora li s-au administrat 2000 mg de turmeric pe zi, timp de 6 saptamani. Nivelul durerii a fost masurat in timpul mersului, al urcatului scarilor si in timpul altor activitati obisnuite.

Dupa 6 saptamani, imbunatatirile au fost cercetate la ambele grupuri, dovedindu-se ca grupul celor care consumasera turmeric era superior celuilalt. Grupul pacientilor tratati natural a mentionat si ca a avut un nivel de satisfactie mai ridicat decat grupul pacientilor care au consumat ibuprofen.

Turmericul nu este numai eficient, sigur si natural, ci si accesibil tuturor, oricine si-l poate permite si este si testat.

Privind la aceste rezultate uimitoare si intelegand cat de simplu, ieftin si sigur, dar totusi incredibil de eficient poate fi turmericul, nu poti decat sa fii incantat.

Data viitoare cand te confrunti cu o durere de cap sau experimentezi durerea, mergi si deschide dulapiorul din bucatarie pentru a-ti lua doza de turmeric necesara.

Este suficient sa combini o lingurita de turmeric la o cana de ceai si durerea va disparea!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.