"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Corpul uman are propriul ceas biologic care controleaza toate functiile vegetative ale organismului. Iar sanatatea fizica se afla in stransa legatura cu echilibrul spiritual.

Metodele medicinei traditionale chinezesti acorda o importanta deosebita tiparelor energetice si urmaresc traseul energiei prin corp in diferite momente ale zilei. In decurs de 24 de ore, corpul aloca selectiv anumite tipuri de energie catre anumite organe.

Daca se intampla sa te trezesti mereu la aceeasi ora din noapte, este posibil ca o parte din aceasta energie vitala sa fie obstructionata sau directionata gresit. Acest lucru perturba echilibrul natural si ciclurile fiziologice normale. Organele corporale au nevoie de energie pentru a se regenera si pentru a functiona in mod corespunzator.

In continuare iti prezentam o lista cu intervalele orare nocturne si organele vizate intre aceste ore. Multe dintre blocaje sunt simultane si de natura fizica si de natura emotionala. Este important sa tii cont si de alimentatia din serile respective, deoarece tipul de hrana poate determina o parte din aceste simptome.

te trezesti noaptea la aceeasi ora? iata de ce

Orele 21 – 23

Acesta este intervalul de timp in care majoritatea oamenilor sunt in pat si incearca sa adoarma. Intre aceste ore, sistemul endocrin se reechilibreaza iar rezervele enzimatice sunt reincarcate. Sistemul endocrin gestioneaza nivelurile hormonale si metabolismul. Inabilitatea de a adormi in acest interval orar poate indica o reactie la stimuli de stres, un surplus de adrenalina.

PUBLICITATE

Mintea este cufundata inca in evenimentele petrecute peste zi sau incearca sa gaseasca solutii pentru provocarile de a doua zi. Repeta mantre pozitive si elibereaza-te de toate sursele de tensiune. Aceste blocaje pot fi cauzate inclusiv de o alimentatie precara sau de servirea meselor la ore tarzii.

Orele 23 – 1

Trezirea frecventa in acest interval orar se poate datora resentimentelor si gandurilor negative care te apasa. Intre aceste ore are loc conversia energiei yin in energie yang. Energia yang este deosebit de activa, iar organismul ar trebui sa stocheze aceasta energie pentru a doua zi. Fa eforturi inspre cultivarea iubirii si pretuirii de sine si practica tehnici de relaxare pentru a conserva aceasta energie pentru ziua care urmeaza.

La nivel fiziologic, acest interval orar marcheaza sinteza lipidelor in vezica biliara. Poate ca preiei din alimentatie un surplus de grasimi si uleiuri nesanatoase.

Orele 1

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE