"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

Auzim adesea “nu te mai lamenta atat, ma enervezi!”.

Multa vreme, lacrimile au fost considerate ca principal semn de slabiciune a unei persoane. Plansul ar releva o personalitate imatura, labila, acuzata ca nu-si asuma greselile si ca ar vrea sa atraga compasiunea celor din jur.

PUBLICITATE

plansul nu ne face rau


Se stie ca plangem de bucurie, de emotie, insa cel mai mult atunci cand suntem deprimati sau preocupati de o situatie careia credem ca nu-i gasim rezolvare. Ne apasa, ne da senzatia de disconfort. De asemenea, cand ne despartim pentru totdeauna de cineva drag, simtind o profunda durere.

PUBLICITATE

Ma voi apleca asupra laturii pozitive a plansului. Lacrimile ce inunda ochii, potrivit psihologilor, ne ajuta la mentinerea organismului intr-o forma buna de functionare.Care sunt beneficiile aduse de lacrimi:

…imbunatatesc vederea pentru ca…

…au capacitatea de a evita deshidratarea membranelor mucoaselor ochilor, lubrifiindu-le si pastrandu-le umede, aspect esential in mentinerea unei vederi perfecte. Specialistii sustin ca cine nu poate varsa lacrimi ar avea o vedere mult mai fragila si, implicit, expusa afectiunilor oculare.

PUBLICITATE

…elimina in cateva minute anumite bacterii, deoarece…

…contin lizozina, o enzima capabila sa ne protejeze de anumite bacterii, in special de cele “vinovate” de declansarea diverselor raceli.…au efect terapeutic, contribuind la eliminarea toxinelelor cand…

…suntem victimele unor emotii puternice, unei dureri ce ne afecteaza atat de mult, incat lacrimile ne podidesc si aproape ca sunt imposibil de stavilit . In felul acesta, corpul elimina toxinele acumulate din cauza stresului, printre altele.

PUBLICITATE

…reduc stresul, fiindca secretia lacrimala…

…seamana cu lichidul eliminat de corp prin transpiratia normala. In ambele cazuri, se produce o diminuare la nivel inalt a stresului.

…amelioreaza starea de spirit, dat fiind ca..

PUBLICITATE

…prin plans, se elimina cantitati importante de mangan (in exces, provoaca stare de oboseala, iritabilitate, depresie, anxietate si alte tulburari ce afecteaza stabilitatea emotionala a fiecarei persoane). Iata de ce lacrimile ajuta la ameliorarea starii de spirit.

Ce merita retinut din articol?

Trairile interioare se transmit si prin lacrimi. Corpul uman isi cere drepturile. De aceea, e bine ca uneori obrajii sa fie spalati cu o curata “apa a sufletului.” Altfel, neizvorate, lacrimile sunt nocive organismului. Dupa un anumit timp,

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]