"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Nu demult, v-am expus un articol referitor la dezastrul care se regaseste in industria apei imbuteliate la nivel global si iata ca azi, vrem sa va expunem faptul ca inclusiv tara noastra nu este exclusa de la regula.

Informatia am descoperit-o de la colegul nostru de la Academia Catavencu, care a avut puterea sa dezvaluie poate unul dintre cele mai mari scandaluri din industria apei imbuteliate din Romania.

Problema se pune in felul urmator – va fi sau nu va fi scandal?

PUBLICITATE

Iata mai jos ce scrie colegul de la Academia Catavencu:

scandalul apei in romania

PUBLICITATE


„Înainte de toate, să învăţăm împreună un acronim: NTG. În română, NTG înseamnă număr total de germeni. El reprezintă numărul total de germeni care, găsiţi într-un mililitru de apă, nu ne bagă în spital când bem apa aia. Niște doctori şi alti băieţi deştepţi au stabilit că dacă într-un mililitru de apă cu temperatura de 22 de grade avem 100 de germeni sănătoşi, şi noi vom rămâne sănătoşi. De la 101 germeni în sus, se ridică semne de întrebare. 500 e deja foarte grav. Peste 1.000 de germeni la mililitrul de apă – e nasol, chemați pe cineva, apa e jegoasă de-a dreptul!

Şi-acum, ştirea. Pe blat, fără să facă multe valuri, ANPC a luat la puricat furnizorii de apă ai supermarketurilor şi hipermarketurilor. Acţiunea a venit pe fondul isteriei create de criza bebeluşilor din Arges şi a vizat patru parametri de calitate ai apei: germeni, bacterii coliforme, eColi și viermi (le zice altfel în analiză, dar n-are rost să vă încărcaţi creierii cu termeni complicaţi. Anepeciștii au luat bidoane de apă din hipermarketuri, le-au sigilat şi le-au trimis la un laborator foarte șmecher.

Și să vezi chestie! Nu suntem otrăviţi de micuții lacomi ai comerţului, ci de cei mai mari dintre cei mari.

PUBLICITATE

Winny Apa de Izvor Plată, un brand exclusiv al Cora, a ieşit foarte prost la analize. NTG, indicatorul care arată cât de curată e apa, avea o valoare de 1.000. Maximul legal – vă reamintesc – este de 100.

Calipso, apa de izvor plată sursa F3 Fratesti a căzut şi ea testele de laborator. Aceeaşi problemă cu numărul de germeni: vreo 14.000 în loc de inofensivul 100. Pe lângă ăsta, Winny e

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]