"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Era odata o femeie si avea doi copii: un baiat si o fata. Copiii au plecat amandoi in lume, sa-si caute de lucru, pentru ca mama lor n-avea putere sa-i tie. Baiatul a intrat invatacel la un tesator de panza, iar fata cara pietre pentru zidarii care faceau case.

care este legenda albinei

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Dupa ceva vreme, mama lor s-a imbolnavit de moarte si a rugat pe un om din satul sau sa duca veste copiilor.Omul, dupa mult umblet prin lume, a gasit pe baiat si pe fata. Baiatul era tocmai la razboiul de tesut. Si cand i-a spus omul de ce a venit, baiatul raspunse:

– Eu ce sa-i fac? Las sa moara, ca e batrana si i-a sosit ceasul. Eu nu pot sa plec, ca am prea mult de lucru ! Si a ramas baiatul tot la razboi, si a tesut mai departe si n-a plecat.

PUBLICITATE

Pe fata a gasit-o omul suind schelele cu pietre in poala hainei. Si cand i-a spus omul de ce a venit, fata a lasat pietrele jos si a inceput sa planga, si a plecat intr-un suflet spre casa.

PUBLICITATE

Muma-sa, cand a vazut-o, s-a ridicat din pat si de multa bucurie i s-a limpezit sufletul; dar s-a facut neagra de suparare cand i-a spus ca baiatul n-a vrut sa vie. A luat capul fetei intre maini, a sarutat-o pe frunte si a zis:

– Macar ca el a uitat de mine tocmai in ceasul mortii mele, eu va iubesc deopotriva pe amandoi. Il iubesc si il iert. Si daca a facut cu asta vreun pacat, sa-1 judece Dumnezeu, ca e drept si puternic, si judecata lui e fara greseala. Asa a zis biata mama, apoi si-a lasat capul pe capatai si a inchis ochii si-a murit.

PUBLICITATE


Si, in clipa aceea, fata s-a facut Albina, iar baiatul Paianjen.

PUBLICITATE

Si de atunci Paianjenul traieste singur, vesnic singur, fara frati si fara surori, si fara parinti. El fuge de lumina si vesnic isi tese panza prin locuri intunecoase, si e posomorat si suparat, iar oamenii il urgisesc si, oriunde il afla, ii strica panza si pe el il fugaresc si il omoara.

Iar Albina, de atunci e vesela si toata ziua zboara de pe o floare pe alta si traieste cu parintii ei si cu fratii si cu surorile la un loc.

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]