"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

Se spune ca lacramioara este o planta purtatoare de noroc, aducand bunastare in orice gospodarie.

PUBLICITATE

Cunoscuta in terminologia populara ca iarba margaritarului, clopotele, cercelus etc., lacramioara contine la nivelul clopoteilor si al fructelor rosii substante importante cum ar fi hetrozidele, saponozidele, glicozidele, kampferolul si ma opresc aici, ca sa nu plictisesc cu denumirile lor, utilzate in medicina, pentru tratarea diverselor afectiuni.

PUBLICITATE

leacul de primavara este lacramioara

PUBLICITATE

Astfel, sub forma de ceai, macerat, ulei, crema, tinctura, pulbere, vom adauga gingasa floare in lista celor mai binefacatoare plante pentru organismal uman.

PUBLICITATE

Ceaiul de lacramioara

PUBLICITATE

Este favorabil impotriva inflamatiei pulmonare, diuretic si tonicardiac, stimuland bataile inimii si ale respiratiei. Se prepara din 3-5 grame de flori uscate lasate 5 minute la infuzat in 200 de grame de apa fierbinte. Se beau doar doua cesti pe zi, nu inainte de a cere sfatul medicului.

De precizat ca frunzele si florile de lacramioara, recoltate inca de la inceputul infloririi, se pun la uscat, in locuri aerisite, ferite de lumina si de insecte.

PUBLICITATE

Maceratul in vin sau in apa vie pe baza de flori de lacramioare

PUBLICITATE

In popor, este vazut ca leac al durerilor de cap, ameteli, tremor al capului ori membrelor, dureri, reumatism, epilepsie si apoplexie.Uleiurile si crema de lacramioare

PUBLICITATE

Sunt uzitate din ce in ce mai mult in industria cosmetica si a parfumurilor (cunoastem cu totii mirosul deosebit al lacramioarei).

Tinctura de lacramioare, tratament homeopat

PUBLICITATE

Se recomanda persoanelor ce sufera de endocardita infectioasa cronica, insuficienta mitrala, tahicardie, in intoxicatiile cu iod sau nicotina, puls mic, hipertensine, insuficienta cardiaca.

PUBLICITATE

Pulberea de lacramioare

Un remediu suveran as zice impotriva durerilor persistente de cap (migrenelor) ar fi prizarea pulberii florilor uscate de lacramioare, ca in cazul tutunului. La fel se procedeaza si pentru inflamatii cronice oculare, ale urechilor ori foselor nazale (bune pentru ochi sunt si compresele din infuzie).

PUBLICITATE

Precautii

PUBLICITATE

Lacramioara este o planta toxica, daca vorbim , fireste, de cea salbatica, desi lucrarile de specialitate nu vorbesc de niciun caz grav de intoxicatie. Totusi, indicat ar fi sa consultati un specialist, sa nu depasiti dozele prescrise.

A, uitam sa va spun! Am citit pe site-ul “Plafar”, la observatii speciale, ca “s-au semnalat cazuri de intoxicatii grave, in special la copiii care au baut apa din vazele in care

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]