"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

loading...

Buricul nu este o parte a corpului care sa iti atraga neaparat atentia, dar o inspectie mai atenta iti poate dezvalui detalii importante despre posibilele boli incipiente.

Desi nu inseamna ca bolile latente se vor manifesta neaparat, aceasta examinare te poate ajuta sa le previi din timp:Ai un buric cu profil convex, orientat catre exterior?

forma buricului ne poate arata de ce boala suferim

 


Nu este o problema ca buricul sa fie orientat catre exterior, dar daca devine in timp prea proeminent, e semn ca trebuie sa iti tii mai bine sub control greutatea corporala.

Buricul cu un astfel de profil convex poate indica o posibila hernie intr-un stadiu incipient.

Buricul usor proeminent

Persoanelor care au un buric doar usor proeminent in afara li se recomanda sa se proteje de virusuri, deoarece sunt mai predispuse la imbolnaviri virale.

Buricul cu profil concav, retras in interior

In general persoanele supraponderale au buricul astfel, iar principalul motiv de ingrijorare este predispozitia pentru probleme de constipatie.

Buricul in forma de migdala

Buricul in forma de migdala ridica cele mai mari probleme, deoarece indica o predispozitie marcanta pentru deteriorari ale tesuturilor osoase si musculare, precum si pentru migrene.

<br />
Buricul cu profil in forma literei U

Persoanele din aceasta categorie sunt sfatuite sa isi protejeze rinichii si sa mearga cat mai des la examene de monitorizare a functiei renale.

Copiii care au aceasta forma a buricului din momentul nasterii sunt mai predispusi la tulburari de dezvoltare.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa:spiritofbuddhism. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.