"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

“Viata incepe la 40 de ani, pana atunci faci doar cercetare”. Carl Gustav Jung

PUBLICITATE

Femeilor li se aplica cel mai bine aceasta constatare a marelui psiholog. Dupa 40 de ani e vremea cand prelucram toata experienta acumulata.

PUBLICITATE

Dupa ce trec de 40 de ani, unele femei mai au viata sexuala, altele nu. Mai sunt ele atrase oare de barbati?

femeile de peste patruzeci de ani iubesc sa faca dragoste

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Unele da, altele mai putin.

Intervin aici educatia si abordarea mai mult sau mai putin deschisa a sexualitatii.

PUBLICITATE

Atunci cand sunt suparati, cei mai multi oameni renunta la mancare. La ce renunta femeile atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum vor ele intr-un cuplu? La sex. Putem avea parte si de insomnii, dar lipsa de somn ne doboara in cele din urma, pe cand lipsa de sex nu ne afecteaza sau, cel putin, asa credem. Doar vedem viata si mai gri decat o vedeam deja, atunci cand renuntam la sex.

Sexul este ca oricare alta nevoie de baza. Ce-ar fi sa mancam o data la doua-trei saptamani? Sau sa dormim o data pe luna? Atunci, de ce unele femei par a renunta cu atata usurinta la sex? E doar o alta forma de a ne hrani organismul, de a-i oferi hormonii de care are nevoie pentru a functiona echilibrat.

PUBLICITATE

Endorfinele sunt binevenite. O femeie satisfacuta sexual nici nu se gandeste sa isi cicaleasca partenerul sau sa faca mare caz de orice problema. O femeie cu o viata sexuala regulata si satisfacatoare are in permanenta o minte buna, este binedispusa, binevoitoare, gaseste solutii pentru orice.

PUBLICITATE

Haideti sa nu dam curs tiparelor gresite care ne spun ca “dupa o anumita varsta” dorinta sexuala trebuie sa lipseasca. Si sa nu inchidem usa dormitorului, lasand afara experientele interesante.

Femeile trecute de 40 de ani se cunosc si se simt bine in pielea lor. 

PUBLICITATE

Multe au o cariera care le ofera mai multe oportunitati si le permite sa aiba o identitate aparte de rolul lor de mama si partenera.

Perioada de ingrijit copiii s-a incheiat. In jurul varstei de 40 de ani, femeile deja au trecut de perioada noptilor nedormite, a alaptarii si a schimbatului pampersilor. Se simt sexy dupa mult timp, multe dintre ele poate chiar au revenit

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]