"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Conform unor cercetari efectuate la nivel international, una din din 20 de persoane prezinta riscuri serioase de a face cancer la colon.

 

Printre factorii de risc se numara varsta ( persoanele cu varsta de peste 50 de ani prezinta un risc major), genetica, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, stilul sedentar de viata, consumul de carne rosie si de produse la conserva.



Este critic sa observi semnele timpurii. Iata-le pe cele mai importante 10:

 

 

1. Constipatia

 

Constipatia reprezinta unul dintre semnele subtile ca esti amenintat de cancerul la colon. Conform unui studiu publicat in 2004, in Jurnalul european al cancerului, utilizarea laxativelor provoaca riscul cancerului!

PUBLICITATE

 

2. Diareea

 

Daca diareea persista mai mult de cateva saptamani, consulta de urgenta un medic! Dezvoltarea tumurilor intestinale duce la blocaje care nu pot fi eliminate.

 

3. Scaun cu sange

 

Sangele din scaun este un rezultat comun al hemoroizilor, adica al venelor din anus. In orice caz, daca observi sange inchis la culoare, este posibil sa provina din zona colonului si in acest caz, poate fi efectul unei tumori. In alte cazuri poate fi semn al ulcerului la stomac.

 

4. Senzatia constanta de a vrea sa mergi la baie

 

Existenta unui corp strain, in acest caz-o tumora, cauzeaza senzatia constanta ca ai nevoie la baie. Daca observi acest lucru, insa dupa ce mergi la baie nu elimini nimic, sau ai senzatia ca nu ai eliminat tot, urmatoarea oprire trebuie sa fie la medic!

 

5. Scaun “subtire”

 

Daca simti ca ceva face ca scaunul tau sa fie mai subtire, este posibil ca acest lucru sa fie de fapt o presiune la nivelul colonului.

 

6. Te doare stomacul, atunci cand il atingi

 

Cand cancerul incepe sa se raspandeasca, poate provoca dureri ale stomacului. Cu cat mergi mai repede la un consult, cu atat mai putin iti vor fi afectate celelalte organe, putand evita metastaza.

 

7. Anemie fara explicatie

 

Daca testele de sange indica un numar redus al celulelor albe din sange, si nu exista o explicatie logica pentru asta, este posibil sa fie semnalata prezenta unei tumori a colonului. Pozitionarea ei in partea dreapta conduce la lipsa fierului din sange, asadar la anemie.

 

8. Pierdere in greutate de neexplicat

 

Pierderea in greutate este un semn comun ca unele parti ale sistemului digestiv nu functioneaza asa cum ar trebui. Studiul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE