"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu via “Dieta vietii”- Daniel Menrath

Energia este baza vietii. Cand ne trezim dimineata suntem odihniti si in cea mai buna forma energetica.

Pe ce vom consuma aceasta energie? Pe un mic dejun copios ? Mai ales pe micile dejunuri traditionale : oua, branza, sunca, paine, rosii, ceai, lapte, dulceata, conserve, in combinatii nefericite. Energia nu poate fi furnizata decat dupa ce mancarea este absorbita de intestine.

Daca vom inlocui acest amalgam de alimente cu fructe, energia ne va ajunge in corp instantaneu – in loc sa asteptam ore, iar starea de somnolenta ce urmeaza micului dejun bogat traditional dispare.

PUBLICITATE

nu manca fructe dupa masa

Fructul este cel mai important aliment datator de viata si energie pe care il putem consuma, din cate exista.

• Fructele contin “zahar” sub forma fructozei, care se transforma in glicogen, care inseamna energie disponibila rapid ;

• Fructele se mananca doar pe stomacul gol – dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina; totusi este recomandat sa nu se consume portocale inainte de culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.

• Fructele nu se combina cu lipide, cu proteine sau cu legume; cand sunt combinate cu alte alimente, vor ramane prizoniere in stomac, producand chiar si alcool, toata digestia fiind perturbata. Imediat cum vin in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid.

Dupa ce am mancat orice altceva in afara de fructe, trebuie sa avem in vedere timpul de digestie al fiecarui aliment pana cand le vom putea consuma si pe acestea, dar vom lasa sa treaca cel putin o ora. De aceea este gresit sa incheiem masa cu fructe!

• Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal, coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.

Toxinele din proteinele de origine animala nu se gasesc in fructe. Daca scopul nostru este acela de a ne curata organismul de toxine, calea cea mai eficienta este de a consuma cat mai multe fructe, pentru ca acestea curata, nu naclaiesc corpul.

Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!