"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Duminica trecuta, pe la 12.00, eram la Mega (mda, cred ca o sa ma mut la ei in magazin, macar nu mai pierd timpul cu mersul pana acolo…plus ca o sa fie la subiecte pentru blog, de n-o sa am timpul necesar sa le scriu). In fata mea era un mosnegut. A propos, abia acum cand scriu, realizez ca exista un fel de paradox.

In cartierul unde locuiesc, desi se numeste “Tineretului”, oamenii in varsta sunt, cu siguranta, majoritari. Cel putin la Mega Image-ul asta, pe unde-mi fac eu veacul, zici ca in fiecare zi se dau pensiile. Si cred ca peste tot misuna exact aia care erau tineri, pe vremea cand s-au construit blocurile.

iata de ce batranii miros urat

PUBLICITATE


Ma rog, sa revenim. In fata mea era un tataie. Dar era tipul ala de mosneag pe care nu si-l doresc copiii drept bunic. Genul in fata caruia nu prea se comenta pe cand era in putere si care incearca, chiar si la varsta a treia, sa mentina aceleasi aparente. Tinea spatele drept si capul sus, parul alb, des era pieptanat pe spate. Doar mainile ii tradau din plin varsta. Erau patate cu maro si tremurau usor. Purta un parpalac de piele, lung pana in pamant, exact cum avea Gheorghe Dinica in filmele lui Sergiu Nicolaescu. De altfel, pot sa pun pariu ca haina aia, daca nu facuse razboiul, prinsese macar cutremurul din ’77.

M-am apropiat si m-am asezat la coada, exact in spatele lui. Si atunci, ca un pumn peste fata, m-a traznit mirosul. Desigur, sunt delicat cand spun “mirosul”. Pentru ca omul putea in toata regula. Banuiesc ca stiti despre ce vorbesc. Era damful acela specific batranilor, dar dat cu cateva trepte mai sus. M-am mutat cativa centimetri mai in spate si m-am uitat cu atentie la el. Avea pantaloni de stofa calcati la dunga si pantofi curati in picioare. Tot ce pusese pe el era din vremuri de mult apuse, dar macar pareau curate. Si atunci?

PUBLICITATE

Si atunci m-am uitat in cosul lui. Avea trei paini din alea pufoase si ieftine, doldora de amelioratori, cu pretul sub un leu, niste cartofi si o doza de “365”, cea mai ieftina bere pe care-o gasise pe raft. Atat! Dar statea drept si mandru in haina lui de piele. A incercat

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]