"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 − nine =

12 − two =

Un articol de Razvan

loading...

Fie ca o fac prin intermediul bacteriilor, fie prin intermediul feromonilor, corpurile noastre se exprima in moduri subtile.

Cand vine vorba despre relatia dintre o mama si un copil, alaptarea este o metoda incredibila de intarire a acestei legaturi.

Mai mult, prin alaptare, corpurile lor raman conectate, permitand mamei sa ofere copilului exact ce are nevoie.

diferenta dintre laptele mamar si cel obisnuitO incredibila poveste despre alaptare

Mallory Smothers, o tanara mamica din Arkansas a postat pe facebook doua imagini cu laptele ei mamar. Prima punga, din stanga, contine lapte care arata normal, limpede si alb.

Cea de a doua imagine, infatiseaza o alta punga in care laptele pare mai cremos si portocaliu. Acesta seamana destul de bine cu colostrul, laptele cu anticorpi si leucocite pe care il da o proaspata mama in primele zile dupa nastere.

Smothers afitma ca aceste tipuri de lapte au fost produse de corpul ei la distanta de cateva ore. De ce sunt atat de diferite? Raspunsul te va surprinde…

Laptele din punga stanga a fost pompat intr-o seara de joi, inainte ca femeia si familia ei sa mearga la culcare.

In acea perioada, fiica lui Smother se confrunta cu simptome de congestie, iritare si stranut, avand in vedere ca tanara mama o alaptase peste noapte.

“ Cand ne-am trezit vineri dimineata, m-am muls, asa cum fac de obicei. Rezultatul este ceea ce se poate observa in imaginea din dreapta…asta ca urmare a ingrijirii copilului racit pe parcursul noptii.”

Asadar, de ce s-a modificat laptele?

Laptele mamei se adapteaza nevoilor copilului, putand chiar sa isi schimbe compozitia, in functie de sexul copilului.

Saliva bebelusului ia contact cu sfarcul mamei in timpul alaptarii. Aceasta saliva contine virusi si bacterii care avertizeaza organismul mamei despre sanatatea bebelusului.

Sarutatul fruntii bebelusului este o alta metoda care ajuta corpul mamei sa fie in alerta si sa creeze anticorpii necesari in lapte.

Mai mult, infectiile maternale si infantile stimuleaza raspunsul rapid al leucocitelor in lapte, care intaresc sistemul imunitar al copilului. Acest lucru este valabil si cand mama este bolnava, pentru a preveni infestarea copilului.

Acesti anticorpi pot ajuta chiar si la neutralizarea unor boli grave, precum HIV.

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.