"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Tocmai v-ati renovat complet bucataria si ati constatat ca frigiderul nu arata prea bine, are un aspect trist. Usa si carcasa metalica prezinta urme de rugina, albul s-a ingalbenit…

V-ar placea sa cumparati altul, insa nu dispuneti de banii necesari. Nu va faceti griji, deoarece, ca multe alte aparate de uz casnic, si frigiderul poate fi vopsit (ba chiar pictat), astfel incat sa apara ca nou.

frigiderul va arata ca nou

 


Operatiunea se desfasoara in etape si cu luarea unor masuri de precautie.

Mai intai, procurati-va materialele necesare vopsirii

Acetona, folii din plastic, ziare, cartoane, rola adeziva, carpe din bumbac, manusi de menaj, burete, smirghel, vopsea-spray, perie, pensula.

Tineti seama de urmatoarele masuri de precautie:

-protejati podeaua, peretii, mobilele, de eventuale scurgeri ale vopselii, folosind folii din plastic si cartoane fixate cu benzi adezive.

-goliti complet frigiderul, debransati-l si trageti-l mai in fata, in asa fel incat sa nu va incomodeze ceva cand vopsiti.

PUBLICITATE

-protejati balamalele, manerele frigiderului, folosind benzi adezive.

-deschideti larg ferestrele, puneti-va manusi de protectie si cu o carpa din bumbac umezita in acetona curatati si degresati frigiderul, apoi lasati sa se usuce. Odata ce usile si carcasa au fost curatate si uscate, slefuiti usor cu un smirghel fin pentru a indeparta rugina.

-pentru a curata frigiderul de toate impuritatile, folositi un aspirator de mana, apoi spalati cu un burete si stergeti cu carpa moale din bumbac.

Vopsirea/pictarea frigiderului

Aplicati cu o pensula pe frigiderul uscat bine un strat de liant pentru suprafate netede in benzi verticale apoi orizontale. Cand s-a acoperit tot, intindeti vopseaua de sus in jos si invers. Purcedeti apoi la vopsirea propriu-zisa. Se poate executa cu un spray-vopsea ce trebuie agitat doua minute.

Tineti-l la 20-30 cm de frigider si aplicati trei straturi fine, cu miscari circulare, fara sa stati mai mult de trei secunde in acelasi loc.

Alegeti culoarea dupa preferinte. Totusi, daca peretii bucatariei si mobila sunt in nuante mai inchise, se recomanda o culoare vie ori gri metalizat.

Lasati sa se usuce timp de 12-16 ore intre fiecare strat.

Puteti sa va jucati cu pensula, desenand forme geometrice, triunghiuri, patrate, romburi etc.

Scrieti ceva pe frigider, un cuvant, doua, cu un marker. “Pericol! Ingrasa!”, numele copiilor, citatul preferat, data casatoriei etc.

Cum tatuajele sunt la moda, cumparati folii autocolante cu tatuaje vesele pe care le puteti transfera pe usa frigiderului sau stickere colorate.

Lasandu-va libera imaginatia, frigiderul vostru va fi nu numai loc de pastrare a bunatatilor, ci un incantator “tablou” demn de privirile unui gospodar harnic.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE