"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cu a sa aroma speciala, vanilia este utilizata de gospodine in bucatarie, indeosebi pentru prepararea unor deserturi. Cu timpul, s-a dovedit ca medicina traditionala a adoptat condimentul, considerat ca cel mai pretios din lume, date fiind valentele lui terapeutice.

Pulverizarea parfumului rafinat pe baza de vanilie (boabe si pastai) influenteaza psihicul nostru, in asa fel incat ne regasim energia de care avem nevoie, imediat ce ii simtim mirosul. Ne creaza buna dispozitie, ne linisteste, devenim mai putin anxiosi.

Totodata, adorabilul lichid este recomandat persoanelor suferinde de tulburari depresive si ca veritabil sedativ insomniacilor.

Adaugand ca mirosul mirodeniei in discutie este dusmanul tantarilor, nu ne ramane decat sa profitam de toate aceste calitati, invatand sa-l preparam acasa.

PUBLICITATE

prepara propriul parfum din vanilie

Pentru asta, avem nevoie de:

-un recipient din sticla;

-un recipient special pentru parfum;

-un cutit;

-un filtru de cafea;

-alcool de 70 de grade;

-patru-cinci pastai de vanilie;

-20 de picaturi de ulei de jojoba sau de migdale dulci

Cum se preparara:

Mai intai, desfacem pastaile de vanilie (incepem de la mijloc), scoatem bobitele, curatand bine interiorul pastaii, turnam apoi totul intr-un vas din sticla (se folosesc si pastaile taiate in bucati mici).

Peste continutul obtinut, turnam o cantitate suficienta de alcool, astfel incat sa fie acoperit complet. Punem capacul, lasam vasul intr-un loc caldut si uscat, departe de lumina, circa sase saptamani.

In toata aceasta perioada, deschidem recipientul o data pe saptamana, agitam bine (mai ales in prima saptamana). Dupa expirarea timpului, se filtreaza cu unul sau doua filtre de cafea.

Introducem lichidul recuperat in recipientul ales special pentru parfum. Adaugam picaturile de ulei de jojoba sau de migdale dulci. Pentru persistenta mirosului pe piele, se foloseste un ulei neutru (de porumb, din seminte de struguri, masline etc).

Merita sa pastram parfumul la care am “trudit” cu drag, repet, in locuri uscate si racoroase. Poate rezista mai multe luni, chiar daca mireasma lui se estompeaza cu timpul. Ar fi indicat sa ne bucuram de prospetimea sa, folosindu-l in primele patru luni.

Prepara si tu propriul parfum de vanilie! Nu-i greu deloc! Iti trebuie rabdare si minutiozitate! Sa le aveti pe toate va doresc!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE