"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Muscatele se numara printre cele mai frumoase flori de interior datorita culorilor lor variate si vesele. Sunt plante lipsite de pretentii si nu necesita ingrijiri speciale. Dar, daca vrei sa aiba flori bogate si mari, tine cont de micile lor secrete.

Iata cum trebuie sa le ingrijesti la inceput de primavara, ca sa infloreasca abundent si sa creasca armonios.

cele mai frumoase muscate


1. Taie muscatele, sa se ramifice mai bogat

Foloseste foarfeca fara mila si taie muscatele la aproximativ 10 – 15 cm de la baza sau la 3 noduri, in afara speciilor curgatoare care trebuie doar ciupite la varfuri. Daca le tai si le ciupesti varfurile, muscatele vor face un numar mai mare de crengi si mult mai multe flori. Din ramurile taiate poti creste plante noi, daca le pui la inradacinat in ghivece cu pamant bogat in turba si nisip.

2. Coji de banana pentru ”hrana” plantelor

Aduna cateva coji de banana si lasa-le sa se usuce pe ziare, in aer liber, cateva zile. Apoi piseaza cojile, marunteste-le fin la robot si amesteca-le cu pamant afanat de flori si turba. Mineralele din cojile de banana, in special potasiul, vor ajuta muscatele sa faca flori mai mari si mai viguroase. Sapa cu grija pamantul vechi de la baza plantelor si inlocuieste-l cu noul amestec in care ai pus cojile de banana.

3. Mentine pamantul umed

Muscatele iubesc apa si le place sa aiba mereu pamantul umed. De aceea, trebuie udate frecvent, dar cu o cantitate mica de apa, astfel incat sa nu balteasca in farfuria ghiveciului. Cel mai bine ar fi sa pui pietris fin sau mici bile de argila in farfurie, ca sa se scurga apa mai usor din ghiveci. Si nu uita sa le pui in plina lumina, pentru a face cat mai multi boboci de floare.

PUBLICITATE

Sursa:ampress

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE