"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Dupa terminarea liceului, mi-am dorit, printre altele, sa devin stewardesa. La vremea respectiva, credeam ca a fi insotitoare de bord este ceva simplu si placut (la bani nu gandeam). Te plimbi cu avionul, vezi tot globul, esti eleganta etc.

 

Ca sa nu lungesc vorba, nu stiam ca fiecare meserie are propriile culise. Daramite cand aducem in discutie vreuna legata de folosirea avionului ca mijloc de transport.

 

Am incercat sa inteleg ce ar trebui sa “vedem” dincolo de uniforma unei stewardese, daca exista secrete pe care nici in ruptul capului nu le-ar spune unui calator.

PUBLICITATE

 

Am ajuns la concluzia ca femeia angajata la orice companie aeriana….

 

stewardesa nu va poate spune asta

 

…nu va da indicatii/ordine din placere

 

La fiecare zbor (impartasesc din experienta altora), vi se repeta aceleasi lucruri si aveti impresia ca insotitoarea o face intentionat, agasandu-va. Intra in fisa postului sa vi le reaminteasca, altfel va primi observatii, luand-o ierarhic, si din partea Administratiei Aviatiei.

 

…ca orice pasager, nu agreaza intarzierile unui zbor

 

Nimanui nu-i place sa stea mai mut de o ora, sa zicem, intr-un aeroport. Orice stewardesa vine cu mult timp inaintea calatorilor, pentru a se pregati de zbor. Nu facem la fel, cand plecam la serviciu? Va simtiti obositi de atata asteptare, netinand cont ca aveti avantajul de a trage un pui de somn in avion. Imaginati-va ca ati vedea o stewardesa dormind. Cum ati reactiona?

 

…vrea sa fiti mai atenti, mai ordonati

 

Adica sa va aranjati o haina, ca sa dau un singur exemplu, astfel incat maneca sa nu atarne pe jos. Stewardesele sunt foarte atente la confortul pasagerilor, de ce nu si invers? Ajutati-i pe alti calatori, tine de educatie, cand observati ca ele sunt ocupate cu altceva.

 

…nu suporta sa faceti din avion un mini-restaurant

 

Ca-i un avion de lux sau unul obisnuit, platiti biletul pentru calatorie si nu pentru a lua masa (intr-un loc special) care de multe ori nici nu va place. Insotitoarele de bord nu au nicio vina. Nu pregatesc meniul si nu aleg felurile de mancare. Le-ar placea si lor sa deguste, ca la un bufet, un aperitiv delicios, urmat de o prajitura cu ciocolata. Luati lucrurile asa cum sunt, va aflati in acelasi mijloc de transport si nu intr-un restaurant.

 

…are nevoie de putin respect

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE