"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cand vine momentul sa gandim la legume nutritive, nu incape indoiala ca salata verde figureaza pe lista favoritelor, gratie multiplelor beneficii oferite.

Una dintre virtutile cele mai interesante si, probabil, mai putin cunoscute, ale salatei verde, este ca actioneaza ca un excelent somnifer natural.

Vezi mai jos cum poti folosi salata verde pe post de somnifer!

care sunt cauzele insomniei

Ma refer aici la specia traditionala, Lactuca sativa, cultivata indeosebi ca legume pentru salate.

Contine, ce-i drept intr-o cantitate mai mica decat “rudele” ei (de exemplu Lactuca virosa), lactucarium, o substanta apropiata de opiu, fara sa ma opresc la a va prezenta efectele toxice, secretul cel mai bine pastrat al acestei legume cu privire la nervozitate.

Lactucarium confera salatei proprietati calmante si devine astfel remediu eficace in cazuri de insomnie, dar in egala masura pentru tratarea durerilor abdominale si genitale, a incontinentei urinare, a nevralgiilor, a palpitatiilor cardiace etc.

Ca sa ne bucuram de virtutile terapeutice ale legumei in discutie, o consumam in mari cantitati sub forma de salate asezonate cu otet din cidru de mere, de preferat la cina.

PUBLICITATE

Dar, decoctul de salata este somniferul ideal!

Se realizeaza din 75-80 de grame de frunze de salata verde per litru de apa. Modul de preparare este foarte simplu. Se fierbe cantitatea precizata de frunze intr-un litru de apa, timp de 30 de minute. Strecuram apoi cu ajutorul unei strecuratoare.

S-ar putea ca pe unii aspectul acestui “ceai” sa nu-i ispiteasca. Puteti adauga putin praz, macris si asmatui. Obtineti un amestec mai atractiv si favorizeaza somnul .

Beti intre mese cate un pahar din amestec. Daca ma intrebati pe mine, as opta pentru varianta simpla, respectiv decoctul numai din salata verde.

Voi? Alegeti!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE