"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Balsamul de rufe improspateaza si inmoaie tesaturile rufelor, dar este si daunator pentru faptul ca emana foarte multe toxine, care, odata inhalate, pot provoca numeroase boli, in special la copii.

In continuare iti prezentam o lista cu cele mai des intalnite ingrediente periculoase continute de balsamurile lichide obisnuite din comert:

prepara in casa balsam de rufe


Cloroform: De-a lungul secolului al 19-lea, aceasta substanta a fost folosita pe post de anestezic si, la inceputul secolului 20, s-a dovedit a fi unul dintre principalii declansatori ai aritmiei cardiace fatale. O neurotoxina cancerigena, cloroformul se afla pe lista de deseuri periculoase a EPA. Inhalarea vaporilor emanati de aceasta substanta poate provoca stari de somnolenta, greata, dureri de cap, pierderea cunostintei, varsaturi, sau ameteli. In plus, poate agrava bolile hepatice, renale si cardiace. Atunci cand este expus la temperaturi ridicate, cloroformul devin si mai nociv pentru organismul uman.

A-terpineol: Provoaca tulburari ale sistemului nervos central (SNC), adica probleme de functionare a creierului si a coloanei vertebrale. Poate declansa boala Parkinson, convulsii, accidente vasculare cerebrale, scleroza multipla, boala Alzheimer, sindromul mortii subite infantile, sindromul deficitului de atentie, si demenţa. Simptomele precoce ale problemelor SNC sunt vedere incetosata, ameteli, senzatii de amorteala a fetei, afazie, dezorientare, foame, dureri de cap, pierderi de memorie, dureri de gat si dureri la nivelul coloanei vertebrale. Acest ingredient duce la iritarea mucoaselor si poate cauza edeme fatale, pneumonii si depresii respiratorii atunci cand substanta este aspirata in plamani.

Etanol: Aceasta substanta din componenta balsamurilor se numara si ea pe lista deseurilor periculoase EPA. Etanolul poate provoca tulburari ale sistemului nervos central.

PUBLICITATE

Alcool benzilic: Aceasta substanta irita tractul respirator superior si favorizeaza aparitia de tulburari ale sistemului nervos central (SNC), provocand greata, ameteli, dureri de cap, scaderi bruste ale tensiunii arteriale si varsaturi.

Acetat de etil: Aceasta substanta se regaseste, de asemenea, pe lista deseurilor periculoase EPA, si poate afecta rinichii si ficatul, poate duce la pierderea cunostintei si la dureri de cap insuportabile, precum si la iritatii ale ochilor si ale tractului respirator.

Ftalati: Aceste substante sunt folosite la fabricarea produselor de parfumare, dar s-a dovedit ca ele pot cauza cancer de san sau probleme ale sistemului reproducator.

Limonen: Aceasta substanta

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE