"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 1 =

one + five =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

Traim intr-o lume in care idealul de frumusete pentru o femeie inseamna sa arate cat mai slaba, trasa prin inel, iar pentru un barbat sa fie cat mai musculos, ideal intretinut de tot felul de reviste si emisiuni televizate.

Cu greu facem fata imaginilor trupului “perfect” ce se perinda prin fata ochilor, la “Fashion TV”, de exemplu, a acelui trup de manechin fara niciun fel de grasimi, cu abdomen plat si picioare subtiri.

Ne obsedeaza, fara sa constientizam consecintele asupra sanatatii, greutatea corporala cat mai mica, dorim sa slabim, numai pentru a semana cu fotomodelele.

Iata cele 5 semne/argumente care dovedesc ca suntem obsedate de greutate!

tu esti obsedat de greutate?1.Ne cantarim de mai multe ori pe zi

Un site dedicat frumusetii, dietelor, fitness-ului etc. ne explica intr-un articol ca urcand pe cantar mai mult de o data pe zi nu facem altceva decat sa mai adaugam kilograme in plus. Pentru ca greutatea corporala inregistreaza fluctuatii pe parcursul zilei, functie de mese si de alti factori. Mai mult, cautand tot felul de trucuri ca sa cantarim mai putin, ne trezim cu pierderea respectului fata de noi insene.

Totusi, daca vrem sa folosim cantarul zilnic, sa o facem inainte de micul dejun si dupa ce am mers la toaleta.

2.Tinem o evidenta stricta a caloriilor

Se vorbeste de o “tulburare alimentara” (ingeram un purgativ dupa ce am mancat). Nu ne ingrasam pentru ca nu am numarat caloriile acumulate. Sa reflectam! Toate avem acelasi metabolism? Toate am consumat aceleasi alimente?3.Credem ca putem gasi jobul potrivit daca suntem mai slabe

Suntem tentate sa credem ca a avea greutatea ideala ne-ar ajuta la o mai buna intretinere a relatiilor sociale, ba chiar ne-ar ajuta sa ne gasim un job. Greutatea nu rezolva toate problemele. Am dat jos, sa zicem, 5 kilograme, ne luam CV-ul si toate usile se deschid. Ne aflam intr-o grava eroare!

4.Sarim peste mese

Ne facem mult rau, provocand scaderea glicemiei, pierderea energiei, cu impact semnificativ asupra functionarii normale a organismului. Cand corpul este infometat, vom avea probleme legate de metabolism, in momentul in care vom incepe sa infulecam pe nerasuflate.

5.Ne comparam cu alte femei din jurul nostru

Celebra Oprah explica

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.