"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Prezenta alunitelor pe corp este pentru multi oameni un motiv de ingrijorare. Grijile, in schimb, nu sunt intotdeauna intemeiate. Alunitele benigne, de exemplu, sunt foarte comune, fiecare om avand in medie intre 10 si 20 de astfel de semne pe corp. Cele mai multe alunite apar in preajma varstei de 20 de ani.

Principalele cauze ale aparitiei alunitelor pe corp sunt predispozitia genetica, dezechilibrele hormonale si expunerea la soare. In copilarie, la varsta adolescentei si la femeile insarcinate, activitatea hormonala este principala cauza a aparitiei alunitelor.

Dar cum poti face distinctia intre alunitele benigne si cele canceroase? Totul porneste de la inspectarea lor atenta in oglinda.

ce ascund alunitele


Tipuri de alunite

Alunitele congenitale – Acestea sunt alunitele pe care le ai din nastere, dar ele se intalnesc doar in 1% din cazuri. Problema este ca alunitele congenitale prezinta si cel mai crescut grad de risc, avand o activitate canceroasa mai pronuntata. Daca ai astfel de alunite, se recomanda sa ceri sfatul unui medic dermatolog.

Alunitele capatate – Acestea pot fi capatate pe parcurs, principalele cauze de aparitie fiind expunerea la soare, activitatea hormonala si factorii genetici. Alunitele capatate au un diametru de max. 2,5 cm si sunt inofensive, riscul de cancer de piele fiind extrem de redus.

PUBLICITATE

Alunitele atipice – Denumirea medicala a acestor alunite este aceea de nevi displazici. Ele au in general forma inegala, usor asimetrica. Baza acestora este, de cele mai multe ori, de culoare maroniu-inchis, dar in rest coloratia este de obicei mai degraba neuniforma. Alunitele atipice prezinta un risc mai crescut de activitate canceroasa, asa ca trebuie inspectate de catre medicul dermatolog.

Este foarte important sa examinezi alunitele de pe corp cat mai des. Noteaza-ti orice modificari neobisnuite, mai ales in cazul alunitelor congenitale sau atipice, pentru a preintampina din timp eventualele melanoame. Melanomul malign este o forma periculoasa de cancer de piele.

La urmatoarea vizita de control, cere sfatul medicului inclusiv cu privire la eventualele activitati suspecte ale alunitelor.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor
pentru Secretele.com .
„Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman.
Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE