"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

Usturoiul, cu aroma sa puternica specifica, este un ingredient deseori folosit la mancaruri. Iar cercetatorii il lauda pentru potentialul medicinal dovedit la testele de laborator.

PUBLICITATE

Dar stiai ca usturoiul ti-ar putea salva viata? Citeste mai departe ca sa afli exact cum.

PUBLICITATE

Sfatul prezentat aici dateaza de pe vremea grecilor antici, pe cand Hipocrate obisnuia sa le prescrie pacientilor usturoi pentru a-i vindeca de diverse boli si afectiuni.

PUBLICITATE

Ce este usturoiul?

PUBLICITATE

Usturoiul este o leguma apartinand familiei de plante bulbiforme Alliaceae (ceapa, arpagicul, prazul si ceapa verde fac parte si ele din aceasta familie). Este frecvent utilizat la gatit pentru a intensifica si imbogati aroma alimentelor. Cu toate acestea, usturoiul este folosit si in scopuri medicinale.

Adevarul gol-golut despre proprietatile anticancerigene si antiinfectioase ale usturoiului (si sfaturi privind consumul de usturoi)

PUBLICITATE

Beneficiile bulbilor de usturoi constau in special in urmatoarele ingrediente continute: sulf, arginina, oligozaharide, flavonoide, si seleniu. Toate acestea sunt benefice pentru sanatatea organismului.

PUBLICITATE

Ce efecte are usturoiul asupra sanatatii corpului?

Usturoiul contine alicina, un compus chimic care ii confera usturoiului aroma puternica specifica si care detine proprietati antibacteriene. Alicina este cunoscuta pentru efectele sale pozitive, care variaza de la combaterea racelilor comune pana la prevenirea cancerului.

PUBLICITATE


S-a dovedit ca usturoiul atrage urmatoarele beneficii:

PUBLICITATE

– Consumul de usturoi poate reduce riscul de cancer de colon, rectal, de san, pulmonar sau de stomac, sugereaza cercetatorii. Acest lucru se realizeaza prin impiedicarea formarii de substante cancerigene, prin repararea ADN-ului deteriorat, si prin distrugerea si impiedicarea proliferarii celulelor canceroase.

– Usturoiul ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

PUBLICITATE

– Elasticizeaza arterele intarite si intarzie imbatranirea acestora.

PUBLICITATE

– Este bun pentru piele, fiind utilizat in tratamentul verucilor si a micozei piciorului.

– Trateaza febra, tusea, durerile de cap, durerile de stomac, guta, congestia sinusurilor, si multe alte afectiuni.

PUBLICITATE

– Usturoiul proaspat ucide bacteriile, printre care si E. coli si Salmonella.


PUBLICITATE

Care este cel mai bun mod de a consuma usturoiul?

Pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de usturoi, acesta trebuie sa fie consumat in mod corespunzator. Prin adaugarea a doua portii de usturoi crud la mancare in fiecare saptamana poti reduce riscul de aparitie a cancerului pulmonar cu aproape 50%.

PUBLICITATE

In scopul prevenirii cancerului, lasa usturoiul curatat timp de 15 minute la aer inainte de a-l consuma. In acest interval de timp, usturoiul elibereaza o enzima

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]