"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Pentru oamenii care se intorc obositi de la munca, si nu numai, o camera cu o atmosfera relaxanta, cu un aer mai putin poluat le-ar prii din plin.

Intr-unul dintre articole, vorbeam de efectul nociv al odorizantelor de interior atunci cand nu sunt folosite asa cum indica etichetele de pe ele. Ca sa nu ne mai batem capul cu chimicalele, cred ca e mult mai simplu sa ne indreptam atentia spre natura si sa alegem doar cinci plante cunoscute de toata lumea.

Calitatile estetice ale acestora nu mai comporta nicio discutie odata instalate in casa. Asa ca le voi trece in revista pe cele terapeutice.

PUBLICITATE

cele mai cunoscute plante pentru purificarea aerului

 


Menta

Nu pot uita niciodata mirosul puternic al mentei, parintii ii spuneau izma, inca de cand am descoperit-o crescand mai peste tot in gradina din satul natal. Este atat de simplu sa o aducem in casa, intr-un ghiveci, asigurandu-i lumina naturala pe tot parcursul anului! Atmosfera din camera se va detensiona, nu vom mai avea nervii intinsi la maxim si eventuale senzatii de voma.Cactusul

Lucram la calculator sau privim la televizor. Undele electromagnetice ne pandesc sa ne faca rau. Le putem veni de hac, instaland un cactus in apropierea aparatelor, mai ales ca intretinerea lui inseamna un simplu udat o data pe luna. La fel, nu trebuie sa neglijam ca planta cu tepisori are nevoie de lumina naturala.Violetele africane

Intra in categoria celor mai cultivate plante de interior. Sunt frumoase si cu rol major de indepartare a poluantilor dinauntru, perfecte, in special, pentru dormitor. Violetele africane vor putina umiditate. Cand pamantul este prea uscat, apa trebuie sa fie calaie. Nu sunt pretetioase nici la temperatura camerei.Lavanda

Excelent mod de a improspata aerul unei incaperi, date fiind parfumul si culoarea deosebita a lavandei. Pentru a supravietui, planta se tine aproape de fereastra si nu o vom uda des. Combate stresul, nervozitatea si posibilele angoase. Florile de lavanda pot fi folosite si uscate. Le asezam in saculeti si le depozitam in sertare, dulapuri cu haine, in lada patului etc.

Aloe vera

Stim ca aloe vera este insasi farmacie. Ca si cactusul, ne apara de radiatiile generate de catre computerul de pe birou ori de catre televizor. Mai nou, am aflat ca acarienii dispar daca avem aloe vera in casa. Aloe vera are pretentia de a avea suficienta lumina. In rest, poate fi perfecta pentru dormitor.
Am “vegetalizat” putin interiorul locuintei, ne putem aseza linistiti in fata televizorului sau ne ducem usor la culcare, in miros de menta ori de lavanda.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE