"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Afla cum poti economisi spatiu si cum poti prelungi durata de viata a alimentelor. Este uimitor cat de usoara poate fi uneori viata:

iata cum poti economisi bani


1.Ceapa

Leaga cepele cu un ciorap de nailon, facand un nod intre ele. Astfel, cepele vor rezista mai bine de 8 luni, deoarece nu sunt strivite una de alta, si au parte de aer proaspat.

2. Cartofi, ceapa, mere

Ar trebui sa fie intotdeauna depozitate separat. Daca sunt depozitate impreuna, durata lor de viata este redusa. Un astfel de sistem, de exemplu, poate ajuta. Cartofii trebuie pastrati intr-un loc intunecos, pentru a nu produce germeni sau substante toxice, precum solanina.

PUBLICITATE

3. Oua

Ouale pot fi, de asemenea, congelate. Pur si simplu sparge-le intr-un recipient pentru cuburi de gheata, adauga putina sare sau zahar (acestea le impiedica sa capete un aspect granulat) si foloseste-le dupa nevoie.

4. Sos de rosii

Sosul de tomate care ramane nefolosit poate fi pus intr-o punga si introdus in congelator. Dupa o ora, ar trebui sa fie congelat suficient incat sa poti utiliza partea din spate a unui cutit pentru a taia cantitatea inghetata in portii individuale.

5. Banane

Impacheteaza coada bananei intr-o folie de agatat si fructul se va innegri mult mai lent.

6. Salata verde

Salata verde rezista mai mult atunci cand este infasurata intr-un prosop de hartie, deoarece umezeala suplimentara nu ii dauneaza, iar prosopul retine umiditatea.

7. Mere

Merele rezista mult timp. Tinute in frigider, pot rezista pana la 6 luni. Trebuie sa observi daca vreun mar este stricat si sa il arunci. Altfel, va contamina si restul merelor.

8. Carnea tocata

Folosind aceeasi metoda ca la sosul de rosii, poti congela si sectiona in bucati carnea tocata ramasa. Apoi, o poti

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!