"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Nici medicii nu cunosc cu exactitate cauzele acestor probleme, dar se speculeaza ca principalii factori contributori ar fi stresul si oboseala, precum si consumul de cofeina, tutun, si alcool.

Se crede ca inclusiv anumite reactii alergice sau iritatii oculare care provoaca uscarea ochilor ar putea avea o contributie la aceasta afectiune.

de ce ai spasme ale ochilor

Cu toate acestea, insa, exista si anumite cazuri in care spasmele oculare pot fi un indicator pentru boli neurologice severe, printre care si blefarospasmul (clipirea anormala sau comportamentul spasmodic al pleoapelor) si scleroza laterala amiotrofica (SLA), mai cunoscuta sub denumirea de boala Lou Gehrig.

Blefarospasmul apare de regula dupa varsta a doua, iar in intreaga lume se inregistreaza o crestere a numarului de persoane afectate. In plus, aceasta tulburare este mai frecventa la femei decat la barbati.

Precum in cazul multor boli, gestionarea si vindecarea bolii depinde de promptitudinea stabilirii diagnosticului. In stadiile incipiente, boala nu poate fi considerata grava, dar daca problema progreseaza, se pot instala simptome de sensibilitate la lumina, vedere incetosata si, uneori, spasmele musculare pot ajunge sa cuprinda si alte zone ale fetei.

PUBLICITATE

Daca problemele persista mai mult de doua ore la rand, este un semn ca trebuie sa mergi la doctor.

Iata si alte cateva simptome care ar trebui sa te puna in alerta:

■ Spasmele pleoapelor determina o inchidere completa a pleoapelor;

■ Extinderea spasmelor catre alte zone faciale;

■ Umflarea si inrosirea ochilor insotita de scurgeri apoase;

■ Amortirea si lasarea pleoapei superioare in jos.

Daca exista aceste simptome, medicul de familie te va trimite cel mai probabil la un neurolog sau la un alt specialist.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. healthadvisorgroup. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE