"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articole de Ileana Mladinoiu

 

Barba, fie ea scurta sau lunga, a ajuns la moda odata cu aparitia hipsterilor, adica a nonconformistilor, adeptii a tot ce vine din alte timpuri. Hipsterii poarta barba neingrijita, ochelari de dimensiuni mari, pantaloni foarte stramti , camasi lungi in carouri, sunt adepti ai unui vocabular specific si lista poate continua.

 

In regula! Vreti sa fiti in trend, optand pentru a va lasa barba. Nimeni nu va opreste. Numai ca intretinerea accesoriului facial nu se limiteaza doar la aspectul in sine. Presupune curatare zilnica. E drept ca va rapeste din timp, dar merita.

 

barba neingrijita este o sursa de microbi

 

Pana la sfaturi de ingrijire, caci acesta ar fi mesajul prezentului text, consider ca este de interes a face cunoscute explicatiile aparute intr-un interviu mai vechi acordat unei publicatii britanice de catre Carol Walker, specialist in tricologie (disciplina ce studiaza structura, functiile si bolile parului) din Birmingham, conform caruia o barba, chiar bine spalata cu regularitate, ascunde mai multa mizerie decat un “vas de toaleta”.

PUBLICITATE

 

Constientizand ca barba creste in jurul nasului si al gurii, intr-adevar locul este prielnic dezvoltarii bacteriilor.

 

Explicatia rezida in faptul ca firele din barba, fiind mai aspre decat cele de pe cap, retin cu usurinta bacterii, germeni si grasimi, mai ales cand sunt atinse cu mainile nespalate. Sau, in timpul meselor, indeosebi ale celor in care includeti si produse lactate, inevitabil unele reziduuri raman in barba si se descompun.

 

Inaintand in argumente, cercetatoarea subliniaza si stafilococii ce se dezvolta in cazul unui guturai. Ganditi-va ca atunci cand va curge nasul si vi s-a depistat un stafilococ in cavitatea nazala, barba este suficient de expusa, devenind un real magnet pentru impuritati.

 

Cu toate astea, departe de noi toti gandul ca barbosii sunt oameni murdari.

 

Se impun cateva recomandari:

 

– spalati bine barba, asa cum va spalati parul!

 

Pentru a impiedica acumularea de bacterii, contractarea de infectii ale epidermei sau eczema si ca sa-i dati barbii un aspect mai matasos, samponati-o macar o data pana la de trei ori pe saptamana, functie de lungime. Inutil sa vorbesc de mirosul dezagreabil degajat de un asa accesoriu pilozitar neigienizat. Pe scurt, nu veti fi scutiti de surprize neplacute, in momentul in care va decideti s-o dati jos.

 

– pentru uscare

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE