"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cine oare nu s-a confruntat cu puternice dureri de cap, motiv de discomfort fizic si mental in momentul in care cel/cea cu pricina este afectat?

 

Durerile de cap obisnuite au cauze multiple si de aceea un tratament potrivit este greu de determinat.

 

Derutati, incepem vizitele prin farmacii, la medici, fara sa banuim ca mult mai la indemana exista o metoda ce poate parea unora putin ciudata, insa cu rezultate optime in eliminarea neplacutelor cefalee.

 

scapa de durerile de cap cu un creion

 

Avem ca punct de sprijin explicatiile oferite de catre cercetatoarea Jane Leonard, legate de un truc banal, imposibil de evitat.

 

Este vorba de un simplu creion care inlocuieste lejer tratamentul medicamentos.

 

Durerile de cap/cefaleele, benigne, a nu se confunda cu migrenele, se manifesta printr-o presiune la nivelul capului. “In general, sunt cauzate de contractii ale muschilor fetei, gatului si maxilarului”, precizeaza dr. Jane Leonard.

 

Multi pacienti avuti sub stricta observatie a specialistului mentionat fac referire la tample, ca sa indice sursa durerii.

 

Mergand mai departe, Jane Leonard opineaza ca durerea vine de la “contractia unui muschi in forma de evantai pe care-l gasim in zona tamplelor, denumit temporal”.

PUBLICITATE

 

De asemenea, cercetatoarea sustine ca la originea cefaleelor poate sta si disfunctia articulatiei temporomandibulare. Maxilarul inclestat ca si scrasnitul dintilor in timpul somnului provoaca respectiva tulburare.

 

Pentru a veni de hac spasmelor in discutie, dr. Jane Leonard ne vorbeste de faptul ca trebuie “tratat” factorul ce le declanseaza, anume stresul. Cum? Prin destinderea maxilarului, folosind diverse tehnici si a fruntii.

 

O metoda mai putin cunoscuta

 

Tineti un creion intre dinti timp de mai multe minute fara sa-l muscati.

 

Acesta este un exercitiu util pentru relaxarea muschilor masticatori ce sufera de spasme in timpul disfunctiei articulatiei temporomandibulare, cum spuneam anterior.

 

Solutiile holistice sunt recomandate ca fiind eficace pentru a trata durerile de cap, tinand cont ca foarte importanta este depistarea cauzei principale, de exemplu stresul sau anxietatea.

 

Totusi, daca durerile din aceasta zona importanta a organismului persista, nimeni nu va impiedica sa recurgeti la analgezice naturale cum ar fi cele de mai jos.

 

https://www.secretele.com/2014/10/alternative-naturale-pentru-inlocuirea.html

https://www.secretele.com/2015/02/turmericul-surclaseaza-cu-mult-efectele.html

https://www.secretele.com/2015/08/cum-sa-faci-bere-de-ghimbir-pentru.html

https://www.secretele.com/2015/10/ce-se-intampla-daca-mananci-3-curmale.html

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE