"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Nu ne putem alege intotdeauna imprejurarile de viata, dar avem cu siguranta un cuvant de spus asupra modului in care reactionam la experientele traite.

Negativitatea se manifesta diferit pentru fiecare om in parte. In general, insa, persoanele negativiste tind sa se concentreze mai ales asupra dezavantajelor unor situatii sau sa aduca mereu in discutie lucrurile care le displac. Au o atitudine predominant cinica si pesimista. Pot trece usor drept capricioase sau morocanoase, sau pot deveni taioase si sarcastice.Iata cele 6 semne ca esti o persoana negativista:

semne ca esti negativist

 


Esti obsedat de control

Unii oameni au o fire foarte dominatoare si nu se simt impacati daca nu detin controlul a tot ceea ce se intampla in jurul lor. Isi fac griji din nimic si cauta mereu sa se impuna, o atitudine foarte toxica pentru cei din jur. Nu poti controla totul, invata sa te desprinzi de aceste porniri.

Esti mereu prost dispus si pesimist

Nimanui nu-i place compania unui pesimist prin definitie. In relatiile interumane, pesimismul nu face altceva decat sa intretina sentimente de indoiala si neincredere. Aceasta atitudine intuneca judecata si neaga in avans posibilitatea ca lucrurile sa aiba un deznodamant fericit. Persoanele negativiste nu produc lucruri sau idei pozitive.

Esti irascibil si taios

Abia astepti sa fii provocat de cineva ca sa poti sa te dezlantui. Esti mereu iritat si taios, astfel ca cei din jur te abordeaza si relationeaza cu tine intr-un mod rezervat. Nu mai interpreta tot ce se intampla ca pe o disputa intre tine si ceilalti.

PUBLICITATE

Nu ai incredere in tine insuti

In doza potrivita, indoiala de sine este o forta motrice importanta pentru succesele de orice fel. Dar autocriticile severe si repetate sunt daunatoare. Cum te astepti ca ceilalti sa aiba incredere in tine cand nici macar tu nu ai? Lasa nesiguranta deoparte si fii mai increzator in fortele proprii!

Esti coplesitor fata de cei din jurul tau

E greu de descris, dar exista anumiti oameni a caror simpla prezenta te stoarce efectiv de energie. Taxezi orice, intreci masura si ai mereu o atitudine ostila si ofensatoare fata de ceilalti. Dupa o seara petrecuta in oras cu tine, prietenii tai se simt extenuati.

Esti

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE