"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Localizarea acneei pe fata si pe corp spune multe despre sanatatea corpului. Semnele de avertizare sunt usor de citit: imagineaza-ti corpul ca pe o harta, iar defectele ca pe niste forme de relief specifice. Corpul uman este impartit in mai multe zone, iar aparitia acneei in fiecare dintre aceste zone este corelata in mod direct cu anumite boli si afectiuni.

In continuare iti prezentam o lista a bolilor indicate de acnee prin felul in care aceasta este pozitionata pe corp si pe fata:

ce indica acneea de pe corp

Zona 1: Hormonii

Zona 1 corespunde barbiei si gatului. Existenta acneei in aceasta zona ar putea fi un indiciu pentru stres excesiv, probleme ale glandelor suprarenale, sau excese de sucuri si dulciuri.

PUBLICITATE

Zonele 2 & 3: Grad ridicat de stres

Zona a 2-a este zona umerilor. Existenta acneei in aceasta zona ar putea fi un indiciu pentru probleme legate de stres si de imunitate slabita. Ridica piciorul de pe acceleratie, inspira adanc si acorda-ti mai mult timp pentru distractie si relaxare.
Zona 4: Stomacul

Zona a 4-a este zona pieptului.

Existenta acneei in aceasta zona se poate datora consumului excesiv de alimente fast food sau unei digestii slabe. Incearca sa mananci mai des alimente organice.

Zonele 5 & 6: Carente de vitamine

/>

Existenta acneei in aceasta zona ar putea semnala carente de anumite vitamine. Incearca sa adaugi in alimentatie mai multe fructe si legume. Nu te baza exclusiv pe suplimentele de vitamine si minerale, acestea nu pot inlocui pe deplin nutrientii obtinuti in mod natural din fructe si legume.

Zona 7: Glicemie

Zona a 7-a corespunde stomacului si semnaleaza probleme de hiperglicemie. Evita sa consumi zahar rafinat si paine, si suplineste aportul de fructe si legume proaspete.

Zona 8: Igiena personala sau boli cu transmisie sexuala

Igiena precara este principala responsabila pentru problemele de acnee din aceasta zona. Si mai grav, prezenta verucilor in zona intima poate semnala existenta unei boli cu transmitere sexuala, mai ales in cazul in care eruptiile acneice sunt insotite de mancarimi. Consulta neaparat un medic!

Zonele 9 & 10: Alergii sau probleme dermatologice

Acneea de pe solduri si coapse indica o alergie la produse cosmetice si detergenti. Acneea de pe gambe poate fi o consecinta a epilarii necorespunzatoare cu lama de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE