"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Cola a devenit in timp cea mai populara si mai iubita bautura acidulata din lume.

Problema este ca despre Cola se poate vorbi la superlativ din toate punctele de vedere, inclusiv in ceea ce priveste efectele sale nocive. In primul rand, Cola este cea mai acida bautura pe care o consumam in mod frecvent!

Cat de rea sa fie?

Cola se apropie de acidul din baterie

Dr. Terri Winn explica faptul ca, Coca-Cola are un pH de 2,5, iar Pepsi o intrece chiar in aceasta privinta.

Iata o scurta explicatie a problemei. Ca punct de reper avem apa, o substanta neutra cu pH-ul 7.

PUBLICITATE

Prin comparatie, acidul de baterie are un pH de 1, si ar face ravagii in organism daca ar fi ingerata. O valoare pH de 1 inseamna ca substanta/lichidul respectiv este extrem de acid. Si, in mod ingrijorator, Cola nu se situeaza prea departe de acidul de baterie in ceea ce priveste pH-ul specific.

Pe langa faptul ca se apropie mai mult de acidul de baterie decat de apa pura, bauturile racoritoare sunt frecvent corelate cu aparitia tulburarilor respiratorii precum astmul. Consumul excesiv de astfel de bauturi favorizeaza inclusiv aparitia altor boli pulmonare obstructive cronice.

Potrivit statisticilor, daca obisnuiesti sa bei o doza sau doua de bauturi carbogazoase dulci pe drumul catre serviciu, riscul de a dezvolta diabet zaharat creste cu 26%. In plus, riscul de a suferi un atac de cord subit creste cu 20%, iar riscul de guta cu 75%. Acest lucru nu este valabil si pentru persoanele care consuma bauturi racoritoare doar ocazional.

Daca aceste informatii nu sunt suficiente sa te convinga de nocivitatea consumului excesiv de Cola, iata si alte detalii care te vor pune in garda.

9 intrebuintari ale Cola in curatarea industriala

Cola dauneaza sanatatii in multe moduri, dar asta nu inseamna ca este la fel de rea si atunci cand deserveste alte scopuri. Cand vine vorba de curatare, de exemplu, Cola are proprietati absolut extraordinare, cel mai probabil datorita aciditatii sale ridicate.

Poate face adevarate minuni cand vine vorba de curatenie, iar spectrul ei de intrebuintari se extinde de la indepartarea ruginii la curatarea petelor uleioase.

Cu siguranta nu e cea mai potrivita bautura cu care sa iti potolesti setea, dar in mod indiscutabil este

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!