"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 + sixteen =

20 − 5 =

Un articol de Razvan

Sistemul limfatic este un sistem fiziologic complex al carui rol este acela de a transporta limfa pretutindeni in organism.

 

Limfa este un lichid incolor in a carui compozitie intra globule albe si materie reziduala celulara, si care asigura o detoxifiere naturala a organismului. Limfa este pusa in miscare printr-o retea de noduri, supape si vase specializate localizate imediat sub piele.

 

decongestioneaza glandele limfatice

 

Pentru fluidizarea sangelui, sistemul limfatic capteaza deseurile provenite de la organe, tesuturi si celule, dupa care le directioneaza catre canalele limfatice, de unde sunt purtate prin sistemul limfatic in vederea excretiei.

 

Functionarea sistemului limfatic are loc independent de inima si de alte contractii musculare, astfel ca poate fi compromisa usor de mai multi factori fiziologici.

 

In cazul in care sistemul limfatic devine ineficient sau chiar inactiv, organismul nu mai este capabil sa elimine toxinele din tractul digestiv, iar starea generala de sanatate se degradeaza. Se pot instala astfel sindroame toxice legate de supraincarcarea cu reziduuri a tractului gastro-intestinal.

 

In plus, incetinirea ritmului de circulatie a limfei poate determina o acumulare a acestui lichid in diferite zone din organism, rezultatul fiind edemele si umflaturile subcutanate. Aspectul „pufos” al pielii este asemanator cu acela provocat de acumularea de tesut adipos, desi cauza este de o cu totul alta natura. Din acest motiv, retentia de apa si limfa mai poarta si denumirea de „grasime falsa”.

 

Limfa trebuie sa fie ajutata sa circule corespunzator, pentru ca nu este pusa in miscare de pistoane musculare si trebuie sa invinga forta gravitationala pentru a ajunge din nou in segmentele superioare ale corpului. Este nevoia ca aceasta sa ajunga din nou in nodurile specializate pentru a asigura detoxifierea organismului gestionata de functia imunitara.

 

Pentru o simpla “punere in miscare” a limfei, este de ajuns sa faceti un usor masaj cu o perie cu par moale, asa cum se observa in imaginea de mai sus. Masajul nu trebuie sa fie puternic, ci foarte bland, astfel incat sa-ti trezeasca toate simturile.

 

Procedura

 

– Inainte de a merge la dus, rezerva-ti timp de 5 minute pentru un masaj limfatic. Dezbraca-te si maseaza-ti corpul exact cum arata imaginea. Dumneavoastra trebuie sa urmariti sagetile pentru a vedea cum sa procedati.

 

– Incepeti de la picioare catre cap

 

– Repetati masajul timp de 5 minute, si

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.