"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Senzatia de amorteala si furnicatura a mainilor este un semn clar al unor nereguli fiziologice. E bine sa iei in serios aceste simptome, deoarece uneori pot semnala existenta unor boli si afectiuni grave.

In continuare vom analiza mai indeaproape problemele pe care le indica aceste manifestari.

nu ignora aceste probleme


Degetele de la maini au cele mai multe terminatii nervoase si de aceea sunt cele mai predispuse la aceste simptome de furnicatura. Medicii specialisti spun ca nu sunt neaparat un motiv de panica, doar ca problemele trebuie investigate si diagnosticate la timp. Depistarea din timp a cauzelor aparitiei acestor simptome creste eficacitatea tratamentului.

Adreseaza-te unui medic daca simti permanent furnicaturi, dureri si amorteala la nivelul palmelor si degetelor.

Nu ignora niciodata aceste probleme, mai ales daca sunt insotite de ticuri, pierderea cunostintei, probleme de orientare, tulburari de vedere sau tulburari de vorbire.

PUBLICITATE

Cauze:

Furnicaturile pot aparea indeosebi in urma statului nemiscat intr-o anumita pozitie pe perioade mai indelungate de timp. Cauzele de fond, insa, tind sa fie circulatia proasta, leziunile nervilor periferici, sau tasarea terminatiilor nervoase.

Toate acestea pot creste tensiunea arteriala, precum si favoriza aparitia cicatricilor si a infectiilor.

Boli posibile:

Aparitia simptomelor de furnicatura la nivelul mainilor indica in special existenta urmatoarelor boli si afectiuni: diabet zaharat, scleroza multipla, migrene, accident vascular cerebral sau atac de cord.

Senzatia de furnicatura se poate datora, insa, si lipsei de vitamine si minerale in organism ca urmare a fumatului, a excesului de cafea sau a abuzului de narcotice.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE