"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Rata obezitatii a crescut simtitor in ultimii zece ani. De fapt, in prezent se inregistreaza in randul copiilor si adolescentilor mai multe cazuri de diabet zaharat de tipul 2 ca oricand.

O adolescenta in varsta de 14 de ani a simtit pe pielea ei toate aceste lucruri atunci cand a observat urmatoarele modificari fiziologice:

daca vezi acest cerc pe gat, adreseaza-te imediat medicului

• Ii era sete tot timpul.

• A suferit de dureri de cap si modificari ale dispozitiei.

• Nu in ultimul rand, i-a aparut pe pielea din jurul gatului un cerc de culoare inchisa.

PUBLICITATE

Potrivit medicului endocrinolog pediatru Alyne Ricker de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, „atunci cand organismul incepe sa pompeze prea multa insulina – un fenomen specific diabetului de tip 2 – receptorii din piele raspund prin producerea de pigment in exces.”

Aceasta hiperpigmentare de culoare inchisa, cunoscuta sub denumirea de „Acanthosis nigricans”, poate aparea inclusiv in zona axilelor, intre picioare, intre degetele de la maini si de la picioare, pe coate si pe genunchi.

Medicii avertizeaza ca aparitia acestui cerc intunecat este un semn clar ca pancreasul nu functioneaza in mod corect.Atunci cand pancreasul nu functioneaza corespunzator, creste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Despre Autor:

href=”https://www.facebook.com/mayaoprescupage” rel=”nofollow” target=”_blank”>Maya este autor
pentru Secretele.com
Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.
Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi
pe Facebook si
Pinterest.
sau
Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!