"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Simpatia este abilitatea de a simti compasiune fata de ceilalti. Empatia reprezinta un pas si mai bine definit in aceasta directie. A fi „empatic” inseamna nu numai sa poti recunoaste emotiile si sentimentele altora, ci si sa le traiesti ca si cum ar fi ale tale.

 

De multe ori, persoanele foarte empatice absorb o mare parte din durerea si suferinta din mediul cu care intra in contact. Acest lucru le incarca emotional si le impiedica sa functioneze normal pe toate planurile.

 

Persoanele sensibile preiau usor negativitatea persoanelor cu care relationeaza in mod direct. Povara celor din jur ajunge si pe umerii lor, si devine dificil de indepartat. In viata este esential sa inveti sa te aperi de aceasta forma de energie toxica ce te poate da peste cap pe plan psihic, fizic, dar si spiritual.

 

Iata cinci modalitati de a te feri de energiile negative transmise de altii:

 

asa te feresti de influenta negativa din exterior

 

1. Nu mai cauta sa multumesti pe toata lumea

 

Atunci cand cineva ti se plange de problemele sale, iti iroseste timpul cu barfe marunte, sau ti se adreseaza pe un ton condescendent, incearca sa ignori cuvintele rostite si evita sa irosesti energie in tentativa de a schimba punctul de vedere al interlocutorului. Aceste capcane nu fac altceva decat sa te absoarba si mai adanc in sfera de negativitate a persoanei respective si sa accentueze impactul energetic si emotional al opiniilor sale.

 

Fii ingaduitor fata de tine si constientizeaza faptul ca nu ai nicio datorie si niciun interes sa te faci placut de toata lumea! Fiecare om are propria personalitate si propriul set de valori, ceea ce genereaza o experienta de viata diferita de a ta. Esential este sa te protejezi intai pe tine trecandu-te pe primul plan. Iubirea si increderea de sine actioneaza precum un scut energetic impotriva atacurilor energetice sau a „scurgerilor” de energie vitala.

 

2. Invata sa mai spui si „NU”

 

Atunci cand inviti acasa un musafir cu pantofii incarcati de noroi si murdarie, il lasi sa intre incaltat pe covor sau ii ceri politicos sa se descalte inainte? Si cum procedezi cu un oaspete pe care il inviti intr-o seara la masa, iar mai apoi se autoinvita la cina in fiecare zi la aceeasi ora? Dar daca intinde coarda si in alte privinte, abuzand astfel de timpul si de rabdarea ta?

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.