"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

E imposibil sa nu te fi lovit pana acum de problema citirii CD-urilor sau a DVD-urilor zgariate. Chiar si in urma unor zgarieturi fine, multe astfel de dispozitive de stocare devin complet inutile, dar problema poate fi rezolvata usor apeland la cateva trucuri pe cat de simple, pe atat de ingenioase.

 

Nu mai cheltui bani pe kituri de curatare scumpe daca CD-urile si DVD-urile deteriorate dau erori de citire, ci incearca in schimb aceste metode ieftine.

 

iata cum poti repara CD si DVD

 

Comparativ cu predecesorii lor, dischetele, compact discurile sunt mult mai greu de reconditionat. Ca avantaj, insa, cele din urma nu sunt afectate de invelisul de plastic si campurile magnetice de pe fiecare parte a discului. In plus, CD-urile sunt rezistente la lichide, amprente si diversi alti contaminanti.

 

Stiai ca partea cea mai fragila a unui CD nu este partea inscriptionata? Ei bine, partea cu eticheta este cea mai vulnerabila, asa ca mai ales aceasta suprafata trebuie protejata de zgarieturi. Aceasta parte se afla cel mai aporape de stratul reflector care protejeaza datele inregistrate pe disc.

 

Integritatea acestui invelis, care consta intr-un singur strat subtire de lac, este esentiala pentru functionarea discului. Fata inscriptionata cu laser, pe de alta parte, este protejata de un strat de plastic mai gros, care este proiectat sa reziste mai bine la zgarieturi.

PUBLICITATE

 

Atunci cand un CD nu poate fi citit, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa verifici daca exista depuneri de murdarie, sau daca prezinta zgarieturi sau amprente grase.
Cu o solutie diluata de sapun si apa, sterge partea inscriptionata a discului pornind dinspre mijloc catre exterior. Sterge fata cu mare grija, fara sa apesi sau sa freci excesiv suprafata de citire. Nu scufunda niciodata discurile in apa pentru curatare si nici sa nu te gandesti sa le bagi vreodata in masina de spalat vase!

 

Modul de reconditionare a CD-urilor si DVD-urilor deteriorate

 

Ca tot suntem la capitolul recuperarii de date, poti gasi usor pe internet aplicatii software specializate, unele chiar gratuite, care pot salva rapid datele inscriptionate pe disc. Exemplul perfect este unealta CD Recovery Toolbox comercializata de Unstoppable Copier. Avantajul acestui produs consta in multitudinea de functii, printre care si comenzile de pauza, blocare si salvare a unei sarcini in desfasurare in vederea reluarii procedurii la

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE