"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articole de Petrut

Stiai ca aceste 5 otravuri albe pe care le consumam in fiecare zi pot fi foarte periculoase si daunatoare pentru sanatate? Pentru a preveni anumite imbolnaviri, cel mai indicat este sa le eviti complet.

Cele 5 otravuri albe….

scapa de otravurile albe pe care le consumi zilnic

Orezul alb


Sarea rafinata,


Laptele de vaca pasteurizat,


Zaharul rafinat,


Faina alba.

Am denumit aceste alimente „otravuri albe” pentru ca ele contin foarte putine substante nutritive, proteine si vitamine, si prezinta, in schimb, un potential daunator. Un consum zilnic al acestor 5 produse creste ingrijorator de mult riscul de hipertensiune arteriala, diabet si alte boli comune. Nici orezul nu face exceptie: s-a dovedit ca persoanele care consuma orez alb de 5 ori pe saptamana prezinta un risc cu pana la 17% mai crescut de a se imbolnavi de diabet. Haide sa aflam exact ce anume le face sa fie atat de periculoase pentru consumul uman.

Inceteaza sa mai consumi aceste 5 otravuri albe:


Laptele de vaca pasteurizat

Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este ca prelungeste perioada de valabilitate a laptelui, dar acest lucru se reflecta din plin in pretul piperat al produselor procesate astfel.

PUBLICITATE

Marele dezavantaj este acela ca prin procesul de „pasteurizare” se elimina si toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, si vitamina B12. In plus, acest procedeu mai si permite transferul de hormoni si antibiotice in lapte.

Prin pasteurizare sunt omorate si bacteriile benefice prezente in laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimina aproximativ 20% din iodul existent in mod natural in laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipatie.

Orezul rafinat

Stiai ca rafinarea orezului alb include o etapa de procesare prin care se indeparteaza stratul exterior si germenii boabelor de orez? Ei bine, da, si singurul lucru care ramane este endosperma, care consta in principal din amidon. Este la fel de important de stiut ca orezul alb poate creste in mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

Faina alba rafinata

Stiai ca faina alba este alcatuita aproape in intregime din amidon pur? Ei bine, asa este, plus ca faina alba contine doar o cantitate mica din substantele nutritive continute de boabele neprocesate.

Putem mentiona si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!