"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Migdalele se bucura de tot mai multa popularitate in prezent pentru proprietatile lor sanatoase, dar nu sunt nici pe departe cele mai grozave fructe cu coaja tare de pe piata! Sunt, intr-adevar, foarte hranitoare, dar au o concurenta foarte stransa: nucile obisnuite!

 

Nucile sunt bogate in nutrienti si contin substante sanatoase precum:

 

iata de ce trebuie sa consumi nuci

 

• Acizi grasi Omega-3 si Omega-6

 

• Mangan

 

• Cupru

 

• Zinc

 

• Fosfor

 

• Magneziu

 

• Fier

 

• Tanin

 

• Folat

 

• Vitamina B6

 

Modul in care nucile protejeaza sanatatea inimii

 

Intr-un studiu din 2014, Dr. Penny Kris Etherton a explicat faptul ca simpla consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantitati mici de ulei de nuca de patru ori pe saptamana poate reduce riscul de boli cardiace cu pana la 30%. O frecventa si mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%!

 

Studiul a constatat o reducere „semnificativa” a colesterolului rau si o imbunatatire clara a flexibilitatii vaselor sanguine. Aceste proprietati asigura o mai buna circulatie a sangelui chiar si la numai patru ore dupa consumul de nuci decojite sau ulei de nuca.

 

Studiul sugereaza ca un consum regulat de nuci ar oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor cardiovasculare.

 

Detalii asupra studiului

 

Cercetatorii au administrat patru tratamente diferite unui numar de 15 participanti cu colesterol ridicat. Primul tratament a constat in doi pumni de nuci decojite (85 g), cel de-al doilea in 6 grame de pielite de nuci, cel de-al treilea in 34 g de miez de nuca degresat, iar ultimul in trei linguri (51 g) de ulei de nuca.

 

Nota: 1 pumn = 7 nuci intregi sau 14 jumatati de nuca

 

Cercetatorii au monitorizat raspunsurile fiziologice ale subiectilor la intervale de 30 de minute, o ora, doua ore, patru ore si sase ore.

 

Potrivit rezultatelor, chiar si o priza unica de ulei de nuci, continut in mod natural si de miezul de nuca, a imbunatatit vizibil functionarea vaselor sanguine la patru ore dupa consum.

 

Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor grave de inima.

 

Nu indeparta niciodata pielitele nucilor

 

Se speculeaza ca pielitele miezului de nuca ar contine cea mai mare cantitate de antioxidanti, adica intr-o proportie mai mare chiar si decat miezul de nuca in sine. Asadar, nu mai curata niciodata nucile de pielitele subtiri si amarui inainte de a le manca!

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa:nutritiondata. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.