"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × 4 =

four × one =

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Din cand in cand, avem sentimentul ca am inregistrat prea multe esecuri in viata, ca nu am devenit milionari, ca nu locuim intr-o vila luxoasa sau ca nu conducem un Ferrari, BMV etc., uitand de lucrurile “marunte” si placute ce o compun.

 

Viata este ca o opera de arta, ca un tablou, de exemplu. Fiecare il privim dintr-o anumita perspectiva si-i dam o proprie interpretare.

 

semnele care arata ca ai reusit in viata

 

Pentru unii dintre noi, aparitia unei situatii neprevazute poate fi o tragedie, in vreme ce altii o percep ca pe o oportunitate. Spunea eseistul britanic Wiliam Blake ca: “Daca portile perceptiei ar fi limpezite, orice lucru i-ar aparea omului asa cum este, infinit.”

 

Trecand la subiect, in zilele noastre, numai faptul ca aveti un loc de munca arata ca sansele de reusita va sunt aliate.

 

Alte semne ale succesului in viata:

 

– ati invatat ca esecul face parte integranta din dezvoltarea personala;

 

Tot ceea ce intreprindeti are 100% sanse de reusita? Sa fim realisti! Viata este o succesiune de victorii si infrangeri. Iata de ce esecurile sunt vazute ca niste piloni de sprijin pentru a putea inainta.

 

– beneficiati de un acoperis deasupra capului;

 

Ganditi-va mereu la statistici. Cele mai recente releva numarul de 1 miliard de persoane fara adapost, ale celor cu locuinte precare, unde stau inghesuiti la un loc copii, batrani, bolnavi s.a.m.d. Viziunea asupra vietii se va schimba complet.

 

– sunteti creativi/visatori;

 

Marii oameni ai lumii si-au pus in aplicare ideile potrivit unui anume vis.

 

– sunteti indulgenti/iertatori

 

Iertarea este crestineasca, o pretioasa lectie de viata. Oamenii ce au invatat sa ierte, incluzandu-se pe ei insisi, traiesc intr-o pace interioara.

 

– iubiti si la randu-va sunteti iubiti;

 

Dragostea este sentimentul la care orice fiinta aspira, de aceea iubiti profund si lasati-va sufletul deschis catre dragostea altora. Putine lucruri sunt mai frumoase decat familia sau prietenii adevarati. Gasiti intotdeauna timp sa-i pretuiti si sa le aratati recunostinta.

 

– aveti cu ce sa va imbracati;

 

Credeti ca o garderoba ca a vedetelor v-ar face fericiti? Personal, n-as zice. Cateva haine necesare in viata de zi cu zi, de bun gust si, mai cu seama, curate inseamna foarte mult.

 

– aveti apa potabila la indemana;

 

Dupa ce veti afla ca raportul publicat de ONU arata

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.