"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articole de Petrut

Cu totii stim ca mierea poate fi la fel de eficienta in tratarea tusei ca siropurile de tuse farmaceutice, dar studiile au aratat inclusiv faptul ca aceasta poate imbunatati calitatea somnului.
Potrivit spuselor Dr. Ron Fessenden, care a cercetat indelung pe blogul sau ipotezele potrivit carora mierea ar imbunatati calitatea somnului, mierea pura contine „un raport ideal de fructoza-glucoza”, ceea ce sprijina functionarea ficatului, un organ vital care lucreaza neincetat chiar si pe perioada somnului nocturn.

Iata mai multe detalii despre modul in care administrarea unei lingurite sau doua de miere pura seara inainte de culcare poate imbunatati somnul.

pasta aurie trateaza problemele somnului

Mierea induce senzatia de somn in doua moduri


1. Mentine ficatul bine hranit

In primul rand, asigura o rezerva optima de glicogen in ficat, pe care acesta sa o poata accesa pe toata durata noptii. Ficatul adult poate stoca, in medie, doar intre 75 si 100 de grame de glicogen, cu mici diferente intre barbati si femei si in functie de dimensiunile corporale.

PUBLICITATE

Organismul consuma, de regula, aproximativ 10 de grame de glicogen pe ora (6,5 grame iau calea sistemului nervos, iar restul de 3,5 grame hranesc inima, rinichii, si celulele rosii din sange).

Atunci cand iei cina la ora 18:00 si te culci la ora 23:00, pana in momentul in care te bagi in pat organismul va fi utilizat deja pana la jumatate din rezervele de glicogen stocate in ficat, cantitatea ramasa fiind insuficienta pentru a acoperi in mod corespunzator cele opt ore de odihna.

Consumul de miere inainte de culcare reaprovizioneaza ficatul cu glicogen si asigura un aport adecvat pentru gestionarea perioadei de somn nocturn, prevenind subalimentarea creierului cu acest „combustibil” esential, deficit care, de cele mai multe ori, poate induce o trezire brusca pentru „realimentare”.


2. Incurajeaza secretia hormonului somnului

In al doilea rand, mierea faciliteaza somnul restaurativ prin faptul ca incurajeaza eliberarea de melatonina la nivelul creierului. Mierea declanseaza o crestere usoara a nivelului de insulina, substanta care, la randul ei, stimuleaza eliberarea de triptofan in creier.

Triptofanul este convertit in serotonina, care este apoi transformata in melatonina. Melatonina inhiba eliberarea de insulina, ceea ce stabilizeaza in cele din urma glicemia pe durata noptii.
Melatonina este esentiala pentru un somn profund si odihnitor. Numita adeseori „hormonul fericirii”, melatonina contribuie

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!