"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Alaturi de stilul de viata si alimentatie, grupa sanguina joaca un rol important in economia organismului uman. Exista patru grupe sanguine: A, B, AB, O, acestea formandu-se inca din perioada de viata intrauterina de viata. 

Fiecare grupa sanguina are propriile sale caracteristici, care pot influenta greutatea corporala, vulnerabilitatea la anumite boli, si chiar personalitatea. Mai mult, pe baza caracteristicilor grupelor sanguine se poate stabili un plan nutritional adecvat pentru fiecare individ in parte.

informatii despre grupele de sange

Grupele sanguine si nutritia

Pe parcursul intregii zile, in organism au loc tot felul de reactii chimice, iar grupa sanguina poate influenta considerabil procesul de digestie sau metabolismul. De exemplu, se recomanda ca persoanele cu grupa sanguina O sa consume alimente bogate in proteine, asa cum sunt carnea si pestele, in timp ce grupa sanguina A necesita mai ales, daca nu exclusiv, o alimentatie bazata pe fructe si legume. Persoanelor cu grupa de sange B li se recomanda sa renunte la carnea de pui si sa manance in schimb carne rosie, iar persoanelor cu grupa AB sa consume fructe de mare si carne slaba.

PUBLICITATE


Grupele sanguine si bolile specifice

Datorita faptului ca pe suprafata globulelor rosii din sange se formeaza antigeni diferiti, fiecare grupa sanguina are propriile ei caracteristici. Acesta este si motivul pentru fiecare grupa de sange este rezistenta la un singur tip de boala, si vulnerabila la un alt tip. Cunoasterea caracteristicilor grupelor de sange te poate ajuta sa previi o serie de boli specifice.


Grupele sanguine si personalitatea

Stiai ca grupa sanguina influenteaza si personalitatea? De exemplu, persoanele cu grupa sanguina O sunt considerate a fi extrovertite, creative, sociabile si increzatoare. Persoanele cu grupa de sange A sunt linistite, de incredere si poseda inclinatii artistice. Persoanele cu grupa sanguina B sunt de obicei ambitioase, puternice si independente, in timp ce persoanele cu grupa de sange AB sunt demne de incredere, timide, responsabile si altruiste.

Grupele sanguine si sarcina

Este un lucru dovedit faptul ca femeile cu anumite grupe sanguine au sanse mai mari de a concepe copii. Femeile cu grupa sanguina AB produc mai putin hormon foliculostimulant, fapt care inlesneste conceptia.

Grupele sanguine si toleranta la stres

Toleranta la stres depinde de grupa sanguina. Grupa de sange A produce cea mai mare cantitate de cortizol,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!