"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Tulburarile de anxietate afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, iar in Statele Unite se numara printre cele mai raspandite boli psihice. In SUA se inregistreaza la ora actuala 40 milioane de cazuri de astfel de tulburari, avand o prevalenta de 18% la nivelul intregii populatii.

 

In functie de imprejurari, unele forme de anxietate sunt considerate normale, ele aparand in special in preajma unor schimbari de viata majore, asa cum este mutatul dintr-un oras intr-altul. Aceste episoade sunt trecatoare si nu sunt un motiv real de ingrijorare. Dar atunci cand anxietatea incepe sa-si puna amprenta asupra vietii de zi cu zi, este important sa iei in seama problemele, sa le constientizezi bine si sa iei masuri pentru a le solutiona.

 

Multi oameni traiesc cu tulburari anxioase debilitante, si nu vorbesc despre aceste probleme de teama de a nu fi marginalizati sau judecati. Dar anxietatea cronica trebuie luata mereu in serios. Iata ce semne trebuie sa urmaresti ca sa iei cat mai repede masurile necesare pentru vindecare.

 

CELE 6 SEMNE CA ANXIETATEA ITI INFLUENTEAZA DECIZIILE DE VIATA SUNT:

 

anxietatea ne influenteaza deciziile

 

1. SUFERI DE INSOMNIE

 

Desi au stabilit o relatie cauzala clara intre cele doua probleme, cercetatorii inca nu stiu daca anxietatea provoaca insomnie, sau invers. Daca in fiecare seara adormi greu, nu reusesti sa-ti limpezesti mintea de ganduri si esti mereu tensionat, s-ar putea sa ai o tulburare de anxietate. Multi oameni intampina dificultati de adormire la un moment dat in viata, dar daca acest lucru se petrece in mod frecvent, este important sa depistezi motivele exacte ale acestor sentimente de frica si neliniste care te tin treaz noaptea.

 

2. TE INGRIJOREZI USOR DIN ORICE MOTIV

 

Persoanele cu tulburari de anxietate tind sa supra+analizeze lucrurile si sa se ingrijoreze chiar si pentru problemele minore. Daca anumite temeri sunt intemeiate, ca de exemplu la schimbarea locului de munca sau la asteptarea unui interviu important, grija nefondata asupra tuturor maruntisurilor de peste zi este un semnal de alarma. Este cazul sa-ncepi sa-ti schimbi putin modul de gandire.

PUBLICITATE

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...