"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Potrivit cercetatorilor canadieni, colesterolul continut de galbenesul de ou are aproape aceleasi efecte negative asupra vaselor sanguine ca fumatul.

 

Studiul canadian cu privire la impactul fumatului si al consumului de oua asupra nivelului de colesterol a fost publicat in jurnalul „Ateroscleroza”.

 

ouale fac la fel de mult rau precum tigarile

 

Oamenii de stiinta au masurat acumularile de colesterol si impactul lor pe un grup de 1231 de subiecti cu varste de pana la 61 de ani. Ei au descoperit ca aceste acumulari se accelereaza mai ales dupa varsta de 40 de ani in cazul persoanelor care consuma in mod regulat oua. Rezultatele sunt aproape identice la fumatori.

 

Grupul de studiu a fost alcatuit din mai multe subgrupuri de pacienti – fumatori, nefumatori, persoane care nu au consumat deloc oua si persoane care au consumat oua de cel putin 3 ori pe saptamana (atat fumatori cat si nefumatori).

 

Potrivit spuselor dr. David Spence, cercetarea a aratat ca placa arteriala afecteaza intr-o masura alarmanta persoanele care fumeaza cate un pachet de tigari pe zi, timp de 10 ani sau mai mult.
Rezultate identice s-au obtinut si pentru persoanele care consuma oua de cel putin 3 ori pe saptamana pe o perioada de 10 ani sau mai mult.

PUBLICITATE

 

Cele mai grave consecinte fizice, adica stari premergatoare unui atac de cord, s-au inregistrat in randul persoanelor fumatoare a caror alimentatie a continut si oua.

 

Dar nu este prima oara cand oamenii de stiinta avertizeaza asupra efectelor negative ale consumului regulat de oua. Colesterolul din galbenusul de ou atrage mai mult probleme de sanatate decat beneficii la consumul excesiv de oua.

 

Totusi, cel mai interesant de observat este faptul ca cercetatorii au depistat acumulari de grasimi inclusiv in randul pacientilor nefumatori si care nu au consumat oua in exces. In acest caz, se poate desprinde concluzia ca persoanele respective prezinta o predispozitie genetica pentru astfel de probleme legate de colesterol.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa:healthyfood. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE